Νέοι σπουδαστές, ένας καθηγητής αγαπητός σε όλους και μία καθηγήτρια και επικεφαλής τμήματος είναι μεταξύ των θυμάτων του νεαρού φοιτητή που εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Πράγα και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

Δεκατρία από τα θύματα του Νταβίντ Κόζακ βρέθηκαν νεκρά μέσα στις αίθουσες του πανεπιστημίου, ενώ άλλο ένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ο δράστης αυτοκτόνησε, έγινε όμως γνωστό ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ φέρεται να συνδέεται και με άλλους δύο φόνους, ενός άνδρα 32 ετών και της κόρης του μόλις δύο μηνών, μερικές ημέρες νωρίτερα. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε εκείνη την επίθεση βρέθηκε στο σπίτι του δράστη.

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως οι ταυτότητες και οι ιστορίες των θυμάτων του.

Hlavkova

Η Λένκα Χλάβκοβα, επικεφαλής του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου. Ήταν ειδική στον μουσικό πολιτισμό της μεσαιωνικής κεντρικής Ευρώπης.

dlask

Ο Γιαν Ντλασκ, καθηγητής στο τμήμα Γερμανικών Σπουδών, ειδικός στη φινλανδική και φιννοσουηδική λογοτεχνία.

Spindlerova

Η Λούσι Σπιντλέροβα, πρωτοετής φοιτήτρια της τσεχικής φιλολογίας και σπουδών για κωφούς. Η κοπέλα εργαζόταν και ως διορθώτρια στην εφημερίδα Lidové Noviny.

kristkova

Η Μαγκνταλένα Κρίστκοβα, επίσης φοιτήτρια φιλολογίας και σπουδών για κωφούς. Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της πόλης Ροζτόκι από όπου καταγόταν.

Holcova

Η Κλάρα Χόλκοβα, 20 ετών, αθλήτρια της σφαιροβολίας, μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια που κέρδισε εννέα μετάλλια σε διάφορα τσεχικά πρωταθλήματα και εκπροσώπησε τη χώρα σε διεθνείς συναντήσεις στίβου, ανέφερε η ομοσπονδία της. Η κοπέλα σπούδαζε φιλολογία και αρχειακές επιστήμες

Richterova

Η Ανέτα Ριχτέροβα, η οποία ήταν και μέλος της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χωριό στη βόρεια Βοημία.

Κουβαλούσε όπλα με το λεωφορείο

Παράλληλα έρχονται στο φως και λεπτομέρειες για τη ζωή του δράστη και τις κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Μέσα ενημέρωσης στην Τσεχία αναφέρουν ότι ο Κόζακ πήγαινε στην Πράγα καθημερινά με το λεωφορείο, αλλά κανένας από τους συγχωριανούς του δεν είχε ιδέα ότι κουβαλούσε όπλα και πυρομαχικά μέσα μια θήκη κιθάρας.

«Ο Νταβίντ και εγώ πηγαίναμε στην Πράγα με το λεωφορείο τρεις φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό κρατούσε θήκη κιθάρας, αλλά ποτέ δεν έγινε συζήτηση. Μου φαινόταν περίεργο», ανέφερε γυναίκα από το χωριό Κλαντένσκο από όπου καταγόταν και ο δολοφόνος.

Για την οικογένεια του δολοφόνου έλεγαν ότι ήταν «ήσυχη και αξιοσέβαστη οικογένεια. Η μητέρα και η αδερφή του ήταν πάντα ευγενικές και ευχάριστες, ο ίδιος ήταν ένα καλό αγόρι». Ο πατέρας τον ήθελε υπεύθυνο χωρίς πάρτι ή κορίτσια, έπρεπε να σπουδάζει, δήλωσε ένας από τους γείτονες.

Η τσεχική αστυνομία εξήγησε ακόμη πώς διασώθηκε η μητέρα του Κόζακ και δεν δολοφονήθηκε από τον γιο της. Γνωστοί της οικογένειας λένε ότι η γυναίκα είχε προγραμματίσει να ετοιμάσει το σπίτι της για τα Χριστούγεννα, αλλά χρειάστηκε να πάει εκτάκτως στη δουλειά της, κάτι που της έσωσε τη ζωή.

Άγνωστο παραμένει που ήταν η αδελφή του δράστη.

protothema.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook