Υλικά

  • 1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αμύγδαλο
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη).

Βήμα 2

Κόψτε χοντρά τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 3

Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 5

Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.

Βήμα 6

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Βήμα 7

Βγάλτε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook