Ύστερα από πέντε συνεχόμενες πρωτιές (και εφτά συνολικά) στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος έκλεισε το 2023 με τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 59 βαθμούς πίσω από ένα άλλο σωματείο της περιφέρειας, τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων.

«Οφείλουμε να συγχαρούμε το σύλλογο των Ιωαννίνων για την επιτυχία του. Είναι πολύ σημαντικό για την Ομοσπονδία, για το άθλημα, να αναδεικνύονται παιδιά από την ελληνική περιφέρεια», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης και συμπληρώνει:

«Από το 1976 που ιδρύθηκε ο σύλλογος, υπηρετούμε τον αθλητισμό με πολύ αγάπη και μεράκι. Δεν σταματούμε να δουλεύουμε και να βγάζουμε ταλέντα, θα θέλαμε, όμως και καλύτερες συνθήκες για τα στάδιά μας και περιμένουμε από την Πολιτεία να μας βοηθήσει σε αυτόν τον σκοπό».

Ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες κατατάχθηκε πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, 6ος στην κατηγορία Κ23, 3ος στην Κ20, 4ος στην Κ18 και 1ος στο Νότιο Όμιλο στην ηλικία κάτω των 16 ετών.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (100 μ.), ο Κώστας Δουβαλίδης (110. μ. εμπόδια), οι Γιώργος ΤουλούμηςΒασίλης Μήλιος, Νυφαντόπουλος και Δουβαλίδης (4Χ100 μ.), ο Μιχάλης Αναστασάκης (σφύρα), η Παναγιώτα Δόση (ύψος) και η Σταματία Σκαρβέλη (σφύρα).

Συνολικά 16 αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου εκπροσώπησαν τα εθνικά χρώματα το 2023, ενώ οι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φρατζεσκάκης. Σταματία Σκαρβέλη και Παναγιώτα Δόση αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Αναστασάκης προκρίθηκε και αγωνίστηκε στον τελικό της σφυροβολίας, ενώ η Δόση κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις ηλικιακές κατηγορίες, ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος βασίζεται αποκλειστικά στα δικά του παιδιά, ιδιαίτερα στις ρίψεις, με οδηγούς τους Κωστή Παπαμαρκάκη και Γιώργο Μήλιο και παρά την απουσία ενός σύγχρονου προπονητηρίου, ενώ σε άνδρες και γυναίκες ενισχύεται με μεταγραφές σε αγωνίσματα που δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Στο επιτελείο των προπονητών ανήκουν ακόμα οι Θ. Κυριακουλάκης, Β. Ασαριωτάκης (δρόμοι), Γ. Σταμπολάκης (επί κοντώ, ύψος), Γ. Χριστινάκης (σφυροβολία) και Χρ. Τζωρτζάτος (μήκος, τριπλούν). Στις ακαδημίες εργάζονται οι Τ. Βόλτσης, Π. Δασκαλάκης, Ε. Κλειδάκη, Ε. Ηλιάκη, Ι. Θώμου και Κ. Βαβουκάκη.

Η διοίκηση του χανιώτικου σωματείου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συμβάλουν στις σταθερά υψηλές πτήσεις του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος και στους επίσημους υποστηρικτές της: ΑΝΕΚ LINES, Νερά Σαμαριά, ΙΚΤΕΟ Χανίων, ΣΥΝΚΑ και το ξενοδοχείο Pilot Beach Resort.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook