Στη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου, προέδρευσε ο κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης, ως ο Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας που εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους.

Ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με φανερή ψηφοφορία και με ανάταση χεριού εκλέχθηκε ο κ. Ευάγγελος Κοκοδρούλης. Με την ίδια διαδικασία, ομόφωνα επίσης εκλέχθηκαν, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιώργος Χειρακάκης και Γραμματέας ο κ. Γεώργιος Αναγνωστάκης.

Μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή τακτικών κι αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής, όπως επίσης προβλέπεται από το νόμο 5056/2023.

Για την Δημοτική Επιτροπή εξελέγησαν τέσσερα (4) τακτικά και τέσσερα (4) αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη «ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ», ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, δύο τακτικά μέλη από την παράταξη «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΑΛΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΟΥΒΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗ» και δύο αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη «ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κοκοδρούλης ανακοίνωσε στο Σώμα τα ονόματα των εκλεγέντων μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου για τη θητεία από 2.1.2024 έως και 30.6.2026.

Τακτικά Μέλη:

1. Θραψανιώτη Αικατερίνη του Νικολάου

2. Μπάτσης Δημήτριος του Χρήστου

3. Ροδιτάκης Τηλέμαχος του Δαυίδ

4. Χατζάκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου

5. Ανυφαντάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

6. Καλαϊτζάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου

Αναπληρωματικά Μέλη:

1. Βασιλάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

2. Μαστοράκης Γεώργιος του Χαραλάμπους

3. Μαυροφοράκης Ιωάννης του Δημητρίου

4. Σταυρουλάκης Νικόλαος του Γεωργίου

5. Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

6. Περβολαράκης Κωνσταντίνος του Αδάμ

«Η εκλογή του νέου προεδρείου αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της ανάγκης για κοινή σύμπλευση στη νέα εποχή για το Δήμο Χερσονήσου» ανέφερε μετά την εκλογή του νέου προεδρείου και την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, επισημαίνοντας:

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας, γνωρίζοντας πως στη νέα προσπάθεια όλοι είναι χρήσιμοι και σημαντικοί. Αρχίζουμε μια νέα πορεία με την προσδοκία ότι μαζί θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε, με βασικό σκοπό την ανάπτυξη του δήμου μας, την ανάδειξή του και την αξιοποίηση όλων των προοπτικών που θα μετατρέψουν τον Δήμο Χερσονήσου σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook