Μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας έστειλαν οι Βιγλάτορες , σε σεμινάριο – σκοποβολή που οργάνωσε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στα πλαίσια των δράσεων του για το νέο έτος και τα 15 χρόνια που γιορτάζει αποό την ίδρυση του, στον σκοπευτικό όμιλο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ (ΣΚΟΑΠ) στο χωριό Φονέ με πρόεδρο και ιδρυτή από το 2006 Γεώργιο Καυκαλά , μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Βιγλάκη Ιωσήφ.

Μέρος στο γεγονός αυτό έλαβαν αρκετά μέλη του συλλόγου τα οποία κάποια και ανήλικα με την παρουσία των γονιών τους. Με την καθοδήγηση της διεύθυνσης του σκοπευτηρίου Γιώργου Καυκαλά, του Σήφη Καβρουδάκη ενεργό μέλος του συλλόγου στο σκοπευτήριο και του αστυνομικού Δημητριάδη Δημήτρη εκπαιδευτή της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, τα μέλη του συλλόγου έλαβαν συμβουλές και οδηγίες πάνω στο κομμάτι της οπλοχρησίας και μέλη με σκοπευτική ταυτότητα έκαναν σκοποβολή.

Το μήνυμα των Βιγλατόρων είναι να παροτρύνουν όσους Κρητικούς αγαπούν τα όπλα να επιλέξουν τη νόμιμη οδό και να ενταχθούν σε αδειοδοτημένους Σκοπευτικούς Συλλόγους για εκπαίδευση – άθλημα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών που μόνο δυσάρεστα και πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα έχει επιφέρει.

Οι Βιγλάτορες ευχαριστούν την διεύθυνση του ΣΚΟΑΠ και τον Γιώργο Καυκαλά για την φιλοξενία και τις συμβουλές του η οποία μια από αυτές είναι όσοι αγαπούν τα όπλα μπορούν να τα χαρούν μέσα από την εγγραφή τους σε κάποιον σκοπευτικό όμιλο.

Η διοργάνωση έκλεισε με κέρασμα στα μέλη που συμμετείχαν στην έδρα του συλλόγου στον Αλικιανό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook