Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το radiolasithi.gr, φαίνονται οι καταστροφές που υπέστη το λιμάνι στον Μακρύ Γιαλό με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο μόλος σε μήκος 40 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για όσους βρίσκονται στο σημείο.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους της περιοχής Νίκος Τζιρβελάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι στάθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται μετά τις ζημιές που υπέστη το λιμάνι με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην ενημέρωση του αντιδημάρχου Ιεράπετρας Νεκτάριου Παπαδάκη.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης που έκανε αυτοψία στο σημείο

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr το προηγούμενο καλοκαίρι μάλιστα οι εργασίες από τον εκσκαφέα προκάλεσαν μια καθίζηση 15-20 πόντων στο λιμάνι πρόβλημα για το οποίο, όπως λέει ο κ. Τζιρβελάκης, υπήρξε ενημέρωση τόσο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας και στο Λιμεναρχείο, χωρίς όμως να γίνει κάποια προσπάθεια αποκατάστασης και έτσι τελικά με την προχθεσινή κακοκαιρία που δεν ήταν και ιδιαίτερα ισχυρή δημιουργήθηκε η μεγάλη ζημιά.

Τόσο ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την περιοχή του Μακρύ Γιαλού, Νεκτάριος Παπαδάκης, όσο και ο προτεινόμενος προέδρος για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΜιχάληςΜπαχλιτζανάκης τόνισαν πως η ζημιά που είχε δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι ήταν γνωστή, χωρίς να γίνει κάποια προσπάθεια επιδιόρθωσης και πλέον το πλήγμα για ολόκληρη την περιοχή είναι πολύ μεγάλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook