Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγωνιστική μέρα περιμένει τους φίλους του ποδοσφαίρου την Τετάρτη 10/01, καθώς από τις 15:00 το Κύπελλο Ελλάδας Betsson υπόσχεται συγκινήσεις. Στην περίπτωση δύο ζευγαριών θα κριθεί η πρόκριση, στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-Άρης θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πέσει η αυλαία της φάσης των «16» με 6 ματς.

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (15.00, α’ αγώνας 2-0)

Το πρώτο εισιτήριο κρίνεται στις Σέρρες. Ο γηπεδούχος Πανσερραϊκός έχει ένα σημαντικό προβάδισμα με τη νίκη 2-0 στην Τρίπολη στις 2 Δεκεμβρίου. Αλλά ο Αστέρας ταξιδεύει με όπλο την εμπειρία του στη διοργάνωση και την παράδοση, που τον θέλει αήττητο στις τέσσερις επισκέψεις στην ιστορία του στην πόλη της Μακεδονίας (τρεις νίκες και μια ισοπαλία).

Βέβαια δεν του αρκεί το αήττητο, καθώς πρέπει να νικήσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί. Ο Πανσερραϊκός δεν έχει νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, ωστόσο μέσα στο σερί αυτό κατάφερε να βάλει βάσεις πρόκρισης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson με τη νίκη στην Τρίπολη. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει ισοπαλία στα 12 τελευταία επίσημα παιχνίδια του, με έξι νίκες και έξι ήττες.

Βόλος – ΠΑΟΚ (17.00, α’ αγώνας 0-1)

Η δεύτερη πρόκριση των προημιτελικών θα κριθεί σε ένα γήπεδο στο οποίο έχουν γραφτεί σημαντικές σελίδες της ιστορίας του Κυπέλλου. Ο Βόλος υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό τον ΠΑΟΚ και η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στις 7 Δεκεμβρίου στην Τούμπα άφησε εκκρεμότητες.

Ήταν εκείνο το 1-0 με το πέναλτι του Σβαμπ, που, ωστόσο, δεν κάνει τον ΠΑΟΚ να νιώθει άνετος… Ο Βόλος προέρχεται από τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά θέλει να γίνει η ομάδα που θα στερήσει από τον ΠΑΟΚ την παρουσία στα προημιτελικά για ένατη σεζόν στη σειρά. Βέβαια για να προκριθεί ο Βόλος θα πρέπει να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τον ΠΑΟΚ, καθώς σε 12 αγώνες έχει δύο ισοπαλίες και 10 ήττες.

ΑΕΚ – Άρης (19.30)

Ακολουθεί η «κιτρινόμαυρη μάχη» ΑΕΚ-Άρης στην OPAP Arena, όπου οι γηπεδούχοι έδωσαν πέρσι τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου, νικώντας και στα τέσσερα χωρίς να δεχτούν γκολ. Οι αντίπαλοι προέρχονται από σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα, επί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ενώ έχουν και σπουδαία ιστορία στη διοργάνωση: ΑΕΚ και Άρης έπαιξαν στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, 93 χρόνια πριν!

Δεν ξεχνιέται και η τελευταία αναμέτρηση στα ημιτελικά του 2020, μέσα στο κατακαλόκαιρο την εποχή της καραντίνας. Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 στην Αθήνα, ο Άρης το έφτασε στο 2-0 στις καθυστερήσεις της ρεβάνς, αλλά πριν από την ολοκλήρωσή τους ο Λιβάγια έστειλε το ζευγάρι στην παράταση, στην οποία με ένα ακόμα δικό του γκολ η ΑΕΚ προκρίθηκε, τελειώνοντας το ματς με οκτώ παίκτες. Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος δίνει το 40ό παιχνίδι Κυπέλλου στην προπονητική του καριέρα, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ για 4η φορά. Έχει μια ισοπαλία ως προπονητής του Πανθρακικού σε όμιλο το 2014 και δύο ήττες σε διπλό ματς νοκ άουτ ως προπονητής του Λεβαδειακού το 2016.

Στην άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έχει στις τάξεις της τον παίκτη με το «πλουσιότερο βιογραφικό» στον θεσμό (εκ των εν ενεργεία). Αυτός είναι ο Πέτρος Μάνταλος, με 56 αγώνες, 20 γκολ και 11 ασίστ.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.30)

Η κληρωτίδα αρνιόταν πεισματικά να βγάλει ζευγάρι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός εδώ και 16 χρόνια (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0)! Αυτό το ζευγάρι κι αν έχει μεγάλα παιχνίδια στην ιστορία! Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι και οι δύο ομάδες έχουν νεοφερμένους προπονητές.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει μόλις δύο παιχνίδια πρωταθλήματος στον πράσινο πάγκο και ο Κάρλος Καρβαλιάλ πέντε επίσημα στον κόκκινο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι δύο ομάδες έχουν τα περισσότερα Κύπελλα (28 ο Ολυμπιακός και 19 ο Παναθηναϊκός), ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν φτάνουν έως το τέλος τακτικά.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο το 2022, ύστερα από απουσία επτά ετών από τελικούς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πάρει ένα Κύπελλο τα τελευταία οκτώ χρόνια (έχοντας κατακτήσει 7 τα αμέσως 11 προηγούμενα χρόνια)! Σε ατομικό επίπεδο, ο Κώστας Φορτούνης παραμένει παίκτης κλειδί για τον Ολυμπιακό και σε αυτό τον θεσμό: είναι η 10η σεζόν του στον Ολυμπιακό και έχει παίξει στο διάστημα αυτό σε τέσσερις τελικούς.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook