Το θέμα του Πειραματικού Σχολείου απασχολεί έντονα τη χανιώτικη κοινωνία και φυσικά, στο πλαίσιο αυτό τίθεται ποιος θα αναλάβει Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά και την παραίτηση του Γεωργίου Αμπελά, ποιος θα πάρει δηλαδή την “καυτή πατάτα”.

Το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που συνεδρίασε το 2022 στην Αθήνα αποφάσισε και επικύρωσε τους τελικούς πίνακες επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Χτες συνεδρίασε το Συμβούλιο επιλογής για να τοποθετηθεί ο “διάδοχος” βάσει του πίνακα αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και εφόσον προέκυψε κενή θέση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, αμέσως μετά τον κ. Ιωάννη Αμπελά, ο επόμενος επιλαχών στον αξιολογικό πίνακα του 2022 (που είχε φυσικά μεταξύ άλλων δηλώσει να τοποθετηθεί στα Χανιά) ήταν ο κ. Γρηγόρης Επιτροπάκης ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να αποδεχτεί τη θέση, αφού ήδη είναι τοποθετημένος σε άλλη θέση, ως σύμβουλος εκπαίδευσης εκτός Κρήτης.

Αμέσως μετά, ο επόμενος στον πίνακα ήταν ο πρώην προϊστάμενος της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Τζανάκης, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε κώλυμα και έκανε αίτημα διαγραφής από τον πίνακα, πριν συνεδριάσει χτες (εκ νέου) το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Ο αμέσως επόμενος στον πίνακα είναι ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, διευθυντής στο Εργαστηριακό Κέντρο στην Ιεράπετρα, ο οποίος και αποφασίσθηκε (βάσει του πίνακα) να τοποθετηθεί στη θέση του Διευθυντή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο κ. Χριστοδουλάκης υποχρεούται να τοποθετηθεί, ωστόσο έχει το δικαίωμα να δηλώσει παραίτηση, αμέσως μετά την τοποθέτησή του.

Εφόσον ο κ. Χριστοδουλάκης δηλώσει παραίτηση, ο αμέσως επόμενος και τελευταίος στον κύριο αξιολογικό πίνακα είναι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Γεώργιος Ψαράκης. Εάν και αυτός παραιτηθεί, η επιλογή θα γίνει από τον Επικουρικό πίνακα, όπου πρώτος είναι ο κ. Γεώργιος Αθανασάκης.

Δείτε τον αξιολογικό πίνακα του υπουργείου Παιδείας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, όπου, εφόσον τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, επελέγη για τη θέση του Διευθυντή της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης. Στην τελευταία στήλη τα μόριά τους.

Πλέον αναμένεται να αναρτηθεί η επίσημη απόφαση τοποθέτησης του κ. Χριστοδουλάκη στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” για να επικυρωθεί η απόφαση.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συγκεκριμένοι πίνακες αξιολόγησης ισχύουν μέχρι 31 Ιουλίου 2026.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook