Σε κοινή του δήλωση καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αλικιανού τοποθετούνται για το θέμα της στέγασης του Πειραματικού Λυκείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες δρομολογείται εκ νέου στα Χανιά η ίδρυση Πειραματικού Λυκείου όχι με τη δόμηση νέας σχολικής μονάδας, αλλά με την κατάργηση υπάρχουσας ως Γενικού Λυκείου. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα τέτοιο βήμα. Η ζωή των οικογενειών θα δυσκολέψει δραματικά εφόσον θα πρέπει να αναζητήσουν για τα παιδιά τους νέα σχολική στέγη πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, μακριά από τη γειτονιά τους.

Είναι γνωστό ότι ευρύτερα τα σχολεία των Χανίων είναι υπερπλήρη, μαθητές στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, σε προκάτ, σε κτίρια με ελλιπή ή/και ακατάλληλη συντήρηση. Η μόνη θετική επίλυση το προβλήματος από κοινωνική, επιστημονική και παιδαγωγική πλευρά είναι η ίδρυση Πειραματικού Λυκείου σε νέο κτίριο.

Ως δάσκαλοι, γονείς και πολίτες θεωρούμε ότι η κατάργηση ενός σχολείου για την προώθηση της επίπλαστης «αριστείας» συνιστά βαθιά αντικοινωνική, αντιπαιδαγωγική πρακτική. Γι’ αυτό τον λόγο στηρίζουμε ανοιχτά και απερίφραστα τις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών της σχολικής κοινότητας των Χανίων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook