Κωνσταντίνος Συλιγάρδος Κωνσταντίνος
Συλιγάρδος

Το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών πραγματοποιούνται εδώ και καιρό απ το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή μας. Εύκολα,γρήγορα,ανέξοδα και πολιτισμένα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πρέπει να πας στο κατάστημα.

Κι εκεί αρχίζουν τα περίεργα. Άλλες τράπεζες θέλουν ραντεβού, άλλες κράτηση μέσω site, άλλες λειτουργούν ταμεία τους με δόσεις και σε συγκεκριμένες ώρες. Εντάξει το καταλάβαμε! Θέλετε να διώξετε κόσμο και να αντικαταστήσετε με μηχανήματα,οδηγώντας τον κόσμο στην «άυλη συναλλαγή» που έχει πολλά οφέλη στο σύστημα(…) Όμως αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι να πάτε εκεί που θέλετε μας βγάζετε την πίστη αν χρειαστεί να έρθουμε επί τόπου για μια τραπεζική εργασία.

Χτες μιλώντας στην εκπομπή μου με τον περιφερειακό Δντη της Συν τράπεζας Χανιών Γιώργο Επανωμεριτάκη με διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα θα συνεχίσει παραδοσιακά.

Ελπίζω και για την Παγκρήτια να ισχύσει κάτι αντίστοιχο. Γιατί η πρόοδος και η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη αρκεί να διασφαλίζει και τις περιπτώσεις εκείνες που θα εξυπηρετεί το σύστημα και εκείνους που δεν έχουν εναλλακτικές ή είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένοι να πάνε μέχρι την τράπεζα για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτό πάντως το μεσοβέζικο και ημιθανές καθεστώς που σήμερα διαπιστώνουμε να ισχύει είναι μια σκέτη απογοήτευση. Ταλαιπωρεί,εκνευρίζει και δεν είναι υπέρ των απαιτήσεων που πελάτη που υποτίθεται έχει κάθε λόγο να εξυπηρετηθεί όπως οφείλει. Επίσης να επισημάνω ότι πολλοί που απέχουν απ την συναλλαγή στο γκισέ εδώ και καιρό βρίσκονται μπροστά σε δυσάρεστη έκπληξη καλό θα ήταν τουλάχιστον οι τράπεζες να ενημερώσουν σωστά το κοινό και όχι έτσι στα μουλωχτά και στην τύχη οι «ΑΛΛΑΓΕΣ»

Κώστας Συλιγάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook