Από έναν νέο χώρο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τρόφιμα και είδη ανάγκης, οι οικονομικά ευπαθείς οικογένειες των Χανίων.

Το νέο κοινωνικό παντοπωλείο Χανιών, άνοιξε τις πόρτες του στη συμβολή των οδών Κ. Σφακιανάκη και Γρηγορίου Ε’, μετά την απομάκρυνσή του από χώρο που ανήκε στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου.

Στον χώρο έχουν ήδη τοποθετηθεί τα ράφια με τα προϊόντα και τα απαραίτητα είδη η χορήγηση των οποίων αποτελεί ανακούφιση για οικογένειες των Χανίων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη: «Είναι ένα “πλούσιο” παντοπωλείο ως προς τις παροχές στους ωφελούμενούς μας. Εξυπηρετούνται 500 οικογένειες, περίπου 1200 άτομα εκ των οποίων 300 είναι παιδιά. Από τις οικογένειες είναι 30 μονογονεϊκές. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βγει ανακοίνωση για την εκ νέου έναρξη αιτήσεων ένταξης πολιτών στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.»

Ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους εργαζομένους της κοινωνικής και τεχνικής υπηρεσίας καθώς όπως είπε κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά και δυσκολίες που υπήρχαν στην προσπάθεια εύρεσης κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του παντοπωλείου.

Η Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί τη μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολείται στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο συσσίτιο που παρέχεται σε χώρο της Μητρόπολης (5 άτομα απασχολούνται στην παροχή συσσιτίου και 2 άτομα στη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου). Για τη λειτουργία όμως των δομών αυτών απαραίτητη είναι η προσφορά των αγαθών τα οποία εξασφαλίζονται από τη χρηματοδότηση του δήμου Χανίων που καλύπτει το 50% των δαπανών, αλλά και από χορηγούς είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε επιχειρήσεις καθώς επίσης και από τη Μητρόπολη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook