Με στόχο την ανάπτυξη στενότερων επαφών και συνεργασιών σε όλους τους τομείς μια ομάδα ομογενών που είναι εκλεγμένοι σε κοινοβούλια των κρατών στα οποία διαμένουν επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες την Κρήτη και τα Χανιά.

Πρόκειται για μέλη της «Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού» από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ουκρανία κ.α. κράτη όπου οι εν λόγω ομογενείς είναι εκλεγμένοι σε κοινοβούλια ή σε άλλα όργανα.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Χανίων των εν λόγω ομογενών, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον γενικό γραμματέα του δήμου Γιώργο Φραγκιαδάκη καθώς και  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών σε πολλά θέματα , ενώ οι ομογενείς μίλησαν για τις προσπάθειες που κάνουν στις χώρες όπου είναι εκλεγμένοι για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε διάφορους τομείς με κυρίαρχο αυτό της εκπαίδευσης των νέων στα ελληνικά σχολεία.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook