Η Κρήτη κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία σε κριτήρια όπως η τιμή ξενοδοχείων, οι ώρες ηλιοφάνειας, η μέγιστη θερμοκρασία, η βροχόπτωση, οι παραλίες θα Γαλάζια Σημαία, η ποιότητα πόσιμου νερού, η γνώση της Αγγλικής γλώσσας από τους ντόπιους, τα μπαρ και κλαμπ, τα διαθέσιμα για κράτηση τουρ, η δημοφιλία στο Instagram, ο δείκτης Ασφάλειας, οι σχολές σέρφινγκ, τα waterpark, η μέση τιμή της μπύρας και η μέση τιμή στα ταξί.

Η Ρόδος κατάφερε να μπει επίσης στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο, και βρέθηκε στην 8η θέση της κατάταξης. Δεύτερη στην κατάταξη βρίσκεται η Τενερίφη και ακολουθούν η Σικελία, η Κύπρος, η Γκραν Κανάρια, η Μαγιόρκα, η Μαδέρα, η Ρόδος, το Μπαλί και η Φουερτεβεντούρα.

Η Κρήτη προηγείται στην κατηγορία καθαρών παραλιών καθώς διαθέτει τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο προορισμό της πρώτης δεκάδας (133), ενώ και η Ρόδος βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατηγορία με συνολικά 55 καθαρές παραλίες. Επίσης, και τα δύο Ελληνικά νησιά συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία (100 στα 100) στην κατηγορία ποιότητας πόσιμου νερού.

Σε επίπεδο τιμών ξενοδοχείων, η Κρήτη έχει τα πιο φθηνά ξενοδοχεία της κατηγορίας τριών αστέρων μετά το Μπαλί (25 ευρώ), με τη διανυκτέρευση να φτάνει τα 64 ευρώ, ενώ στη Ρόδο τα 94 ευρώ. Τα ακριβότερα τριάστερα ξενοδοχεία της κατάταξης εντοπίζονται στη Μαγιόρκα (134 ευρώ) και στη Σικελία (111 ευρώ).

Στην κατηγορία τετράστερων, τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου βρίσκονται στα ίδια επίπεδα τιμών (161 και 160 ευρώ αντίστοιχα), και ανήκουν μάλλον στα πιο ακριβά της δεκάδας, με ακριβότερο νησί τη Μαγιόρκα (184 ευρώ) και φθηνότερο το Μπαλί (83 ευρώ).

Στην κατηγορία πεντάστερων, η Κρήτη είναι ακριβότερος προορισμός από τη Ρόδο (268 ευρώ έναντι 228 ευρώ), με ακριβότερο προορισμό τη Σικελία (684 ευρώ) και την Κύπρο (478 ευρώ) και φθηνότερο τη Γκραν Κανάρια (208 ευρώ).

Στον αριθμό των διαθέσιμων τουρ, η Κρήτη, λόγω και του μεγέθους της, συγκέντρωσε συνολικά 1478 τουρ, και αποτελεί το τρίτο καλύτερο σκορ της δεκάδας μετά το Μπαλί (3.655) και τη Σικελία (2.030) ενώ η Ρόδος διαθέτει 402 τουρ.

Στο Ιnstagram, η Κρήτη και η Ρόδος είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νησιά της κατάταξης, αφού συγκεντρώνουν 5,9 εκατ. και 2,4 εκατ. hashtag, έναντι 69,3 εκατ. του Μπαλί και 17 εκατ. της Σικελίας.

Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι οι τιμές λεωφορείου στην Κρήτη ανέρχονται σε 1,20 ευρώ, στα ταξί 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο και στην ενοικίαση αυτοκινήτου 58 ευρώ την ημέρα (Αύγουστος 2023), ενώ η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθεί κανείς είναι από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, με ιδανική περίοδο για κολύμπι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Κάθε χρόνο 3 εκατ. Γερμανοί κάνουν τις διακοπές τους στο νησί (στοιχεία 2021).

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook