Τον κώδωνα κινδύνου σήμαναν για μια ακόμα φορά γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής και της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων αλλά και τα προβλήματα στελέχωσης άλλων τμημάτων,

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, οι εργαζόμενοι περιέγραψαν δύσκολες καταστάσεις οριακής λειτουργίας κλινικών με τον βουλευτή να υποστηρίζει ότι με τη νυν κυβέρνηση διαρκώς αποψιλώνονται υπηρεσίες, κλινικές και τμήματα όχι μόνο στο νοσοκομείο Χανίων αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή η αιχμή του δόρατος είναι παιδοχειρουργική κλινική που ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε με 4 γιατρούς και αυτή τη στιγμή μένει με ένα και κλείνει και η ψυχιατρική κλινική στην οποία υπάρχει ένας ειδικευμένος για να καλύψει όλο τον μήνα και έχει γίνει αναστολή εισαγωγών. Το επόμενο διάστημα φεύγουν 3 ακτινολόγοι. Άρα θα κλείσει και το ακτινολογικό; Ήδη οι γνωματεύσεις στις μαγνητικές γίνονται από ιδιώτη. Αυτά όλα είναι σημάδια μιας επερχόμενης κατάρρευσης και διάλυσης του συστήματος, η οποία έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και νεοφιλελεύθερη ΝΔ.» δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων, κάλεσε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοσηλείας και περίθαλψης ακόμα και σε απλά προβλήματα όπως είπε. «Σήμερα είναι η ψυχιατρική και παιδοχειρουργική αύριο θα είναι η νευροχειρουργική, η θωρακοχειρουργική, η πυρηνική ιατρική και αργότερα θα έχουμε δυσλειτουργίες και στην παθολογική. Για να αναστραφεί αυτή η πορεία πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος»

Ο κ. Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους παρουσίασε ένα πλαίσιο διεκδίκησης και προτάσεων το οποίο όπως είπε: «Δεν πρέπει να προβλέπει απλώς μια ενίσχυση της χρηματοδότησης στο 7,5% του ΑΕΠ, δηλαδή να δίνουμε ως κράτος περίπου 14 δισ. ευρώ το χρόνο δημόσιο χρήμα για την υγεία, αλλά έχει σημασία ο τρόπος κατανομής του, ποιοι θα παίρνουν τα λεφτά αυτά. Πρώτος στόχος είναι ο διπλασιασμός αρχικά, με προοπτική τριπλασιασμού των αμοιβών του υγειονομικού προσωπικού, γιατί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι γιατί κυρίως το επιστημονικό δυναμικό παραιτείται, δεν αντέχει να πληρώνεται ο ειδικευόμενος με 1.000-1.100 ευρώ και 700-800 με 15 εφημερίες τον μήνα, την ίδια στιγμή που συνάδελφοί του στην Ελβετία ξεκινάνε με 8.000 ευρώ. Όταν ήμασταν κυβέρνηση αυτό το νοσοκομείο είχε 76-77 ειδικευόμενους τώρα έχει περίπου 30 γιατί βγαίνουν και κάνουν ειδικότητα έξω»

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook