Στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στην ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στην οποία έχουν συμβάλλει η Περιφέρεια Κρήτης με τις διεκδικήσεις της και το Περιφερειακό Συμβούλιο που διαχρονικά έχουν διεκδικήσει με συγκεκριμένες προτάσεις την προσαρμογή, την αναβάθμιση και την υλοποίηση του έργου.

«Οι δικές μας διεκδικήσεις για τον ΒΟΑΚ μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – τόσο με το προηγούμενο όσο και το τωρινό – έχει αποδώσει και σε λίγο θα έχουμε μια σημαντική εξέλιξη και τον προσωρινό ανάδοχο για αυτό το μεγάλο έργο, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Είναι ένα μεγάλο έργο για όλη την Κρήτη και επαναλαμβάνω πως ο Βόρειος οδικός άξονας είναι από την Κίσσαμο έως τη Σητεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα, ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας θα επισκεφθεί την Κρήτη στις αρχές Φεβρουαρίου και θα προκύψουν μια σειρά από απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΒΟΑΚ και τα μεγάλα έργα.

«Θα έρθει ο Υπουργός αρχές του Φεβρουαρίου και για το θέμα των συμβούλων που χρειάζονται για το τμήμα μέχρι τη Σητεία και για τα υπόλοιπα έργα, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι για ν’ ανακοινωθούν σημαντικά έργα. Εμείς περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα που θα έχει. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι μέσα από τη διεκδίκηση, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των προτάσεων που καταθέτουμε στα υπουργεία και στην κεντρική εξουσία, πετυχαίνουμε αρκετά, πάντα με τεκμηριωμένες και αναγκαίες παρεμβάσεις για την Κρήτη», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook