Η τελετή παράδοσης παραλαβής της  Διοικήσεως της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, μετά και τις προ ημερών, κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης είναι ο Νικόλαος Σπυριδάκης στη θέση του Γεώργιου Λυμπιανάκη που αποστρατεύεται με τον βαθμό του Αντιστράτηγου.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αξιωματικοί των Ενόπλων  Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών.

Ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Αντιστράτηγος  ε.α. Γεώργιος Λυμπινάκης στην ομιλία του ανέφερε  μεταξύ άλλων «… Είχα την τιμή να θητεύσω κοντά σε αξιόλογους προϊσταμένους και να συνεργαστώ με εκλεκτούς συναδέλφους που υπηρετούν με εντιμότητα και πίστη το σκοπό του Σώματος στη διασφάλιση της τάξης και της προάσπισης των υπέρτατων αγαθών της τάξης και της προάσπισης των υπέρτατων αξίων της ζωής και της ασφάλειας … όλα αυτά τα χρόνια στις υπηρεσίες που υπηρέτησα βασικός μου γνώμονας ήταν το αίσθημα ευθύνης και η προσφορά  στον πολίτη και τον τόπο. Ιδιαιτέρα κατά την πολυετή   θητεία μου  στο Τμήμα Τροχαίας στοχεύσαμε μεθοδικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Αναφερόμενος στον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Νικόλαο Σπυριδάκη, αφού τον συνεχάρη για την προαγωγή του τόνισε «… Είναι ένας επιτυχημένος Αξιωματικός ,ένας ευγενής και συνεπής άνθρωπος  με μια σημαντική πορεία, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει πολλά στον ιδιαίτερο τόπο μας ,την Κρήτη»

Κατά την ομιλία του ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Νικόλαος Σπυριδάκης αναφερόμενος στον απερχόμενο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή είπε «…Είχα την τύχη και την τιμή να σας έχω Στρατηγό και τα δυο τελευταία χρόνια της συνεργασίας μας κράτησα τις καθαρές σχέσεις που είχαμε ,το σεβασμό  την ψυχραιμία στα  δύσκολα  και στις όμορφες στιγμές τους  χαμηλούς τόνους» Επίσης στην ομιλία του ανέφερε « Θα προσπαθήσουμε  η Αστυνομία να είναι παρούσα ,να εχει αντανακλαστικά να αντιδρά στα περιστατικά και να γίνει αυτό που πρέπει. Να λειτουργούμε σωστά ,να είμαστε επαγγελματίες δυνατοί και ασφαλείς ώστε ο κόσμος να πει μια καλή κουβέντα για εμάς…. Εμείς υπηρετούμε τον Πολίτη … Εύχομαι όλοι να έχουμε μια καλή συνεργασία … Κανείς μόνος του δε μπορεί να καταφέρει τίποτα. Όλοι μαζί Αστυνομία και φορείς να δείχνουμε ένα  πρόσωπο στην κοινωνία».

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών πλακετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook