Ζητούν άμεσα λύση με το κτηριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου.

Η ανοικτή επιστολή των μαθητών προς τους φορείς:

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στα πλαίσια προγραμματισμένης πρόβας, βρισκόμενοι στο σχολείο, αντικρίζουμε την τάξη μας πλημμυρισμένη. Πιο συγκεκριμένα, νερά τρέχουν καταρρακτωδώς από την οροφή και εισέρχονται από την πόρτα. Περιττό να αναφέρουμε, πως πολλά από τα υπάρχοντα των μαθητών, βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη που φιλοξενούνταν στην συγκεκριμένη αίθουσα, όπως επίσης η  τηλεόραση και το πιάνο της τάξης, βράχηκαν. 

  • Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα της παραμέλησης των σχολικών υποδομών και της αναβλητικότητας του Δήμου Χανίων και του κράτους. Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί: Πριν περίπου δύο χρόνια βιώσαμε την ίδια κατάσταση στην ίδια αίθουσα. 
  • Με τον προηγούμενο δυνατό άνεμο,  πριν από δύο εβδομάδες, έπεσαν κεραμίδια από την σκέπη. Με την προχθεσινή βροχόπτωση, τέλος, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με την πλημμύρα.

Σήμερα, από τους 178, οι 174 παρόντες μαθητές ψηφίσαμε αποχή από το μάθημα ζητώντας από τους κρατικούς φορείς να μεριμνήσουν άμεσα για την κατάσταση. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αγανακτούμε και αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα θα χρειαστεί να παλεύουμε για την διασφάλιση των βασικών και αυτονοήτων αναγκών ενός σχολείου και των μαθητών του.

Προβληματιζόμαστε, καθώς η πιθανή κατάργηση των ακατάλληλων αυτών τάξεων, θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τον αρκετά περιορισμένο χώρο που διαθέτουμε, ο οποίος ήδη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μουσικού σχολείου. Οδηγούμαστε έτσι όλο και πιο κοντά στην παρακμή του σχολείου μας…

Το Δεκαπενταμελές του Μουσικού Σχολείου και σύσσωμοι οι μαθητές του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook