Horbatenko

Στη χώρα μας αναμένουμε τα πρώτα χιόνια, εντός Αττικής, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή, σε σχέση με αυτή που έχουμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες.

Από την αρχή της σεζόν, είναι η πρώτη φορά που ο υδράργυρος θα φτάσει μείον, ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας, για αυτό είναι σημαντικό να τονίσουμε όλα όσα χρειάζεται το δέρμα μας, για να αντιμετωπίσει την ψυχρή εισβολή.

Είναι σημαντικό, να εντάξουμε στη ρουτίνα μας τα προϊόντα που προτείνουμε παρακάτω, πριν έρθουν τα κρύα. Γι αυτό, αν διαβάζετε τώρα το άρθρο και παράλληλα, στον καιρό του κινητού σας, παρατηρείται ότι το κρύο θα έρθει τις προσεχείς ημέρες, προτείνουμε να πάτε τώρα να αγοράσετε ό,τι δεν έχετε και φυσικά να το εντάξετε στη ρουτίνα σας.

Ποια είναι τα απαραίτητα λοιπόν για τις χαμηλές θερμοκρασίες;

Κρέμα χεριών: Την έχετε παντού μαζί. Στο νεσεσέρ σας, στο κομοδίνο σας, στην κουζίνα, δίπλα από το απορρυπαντικό πιάτων, στο νεσεσέρ που έχετε στην τσάντα σας ή ακόμα και χύμα στην τσάντα σας. Πάντα και παντού μαζί. Τα χέρια εκτίθενται στο κρύο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, για αυτό είναι σημαντικό να τα ενυδατώνουμε συχνά. Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα!

Balm χειλιών: Μην αναρωτηθείτε γιατί ξαφνικά τα χείλη σας είναι ξηρά ή ξεφλουδίζουν. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία, έχουν επιπτώσεις στα χείλη, για αυτό το balm πρέπει να γίνει φίλος σας αυτή την περίοδο. Μην σταματάτε την επάλειψη, ενώ κρατήστε και αυτό… εφαρμόστε και εκτός περιγράμματος, για να προστατέψετε και το περίγραμμα των χειλιών σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Έλαιο ευκαλύπτου: Με τις χαμηλές θερμοκρασίες έρχεται και το συνάχι. Δοκιμάστε να κάνετε επάλειψη στο στέρνο σας, με ελάχιστες σταγόνες ευκαλύπτου. Είναι τόσο ανακουφιστικό και απολαυστικό, που πραγματικά θα το λατρέψετε. PS… μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα παιδιά σας, αν έχουν βήχα ή καταρροή, – αφού πάρετε την έγκριση του παιδιάτρου σας.

Δεδομένου ότι είστε τυπικοί στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, δεν αναφέρω την κρέμα σώματος και την κρέμα προσώπου, καθώς νομίζω είναι αυτονόητες. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε ωστόσο, είναι να επιλέξετε πιο βαριές υφές, καθώς αυτή την περίοδο, το δέρμα πρέπει να προστατευτεί.

bovary.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook