Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη νυχτερινή έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και τη βόμβα που τοποθετήθηκε πριν μερικές εβδομάδες στην έδρα των ΜΑΤ, καταλήγει σε μια σειρά πρώτων συμπερασμάτων:

– Η οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα που ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα, αποτελεί συνέχεια της Επαναστατικής Αυτοάμυνας που πρωτοεμφανίστηκε τον Μάιο του 2014, όταν παραμονή ευρωεκλογών  επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσουν δύο χρόνια αργότερα στις 31 Αυγούστου 2016. Η επίθεση στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το «χτύπημα» με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός, στις 10 Ιανουαρίου 2017 επίθεση με καλάσνικοφ, εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

-Η νέα οργάνωση με την προσθήκη του επιθέτου «ταξική» εκτιμάται ότι αποτελείται από το παλιό «διευθυντήριο»  με τη στρατολόγηση νέων μελών που αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα.

-Τα μέλη αυτά βγήκαν από τη δεξαμενή των Εξαρχείων, είναι «καθαρά», δεν έχουν συλληφθεί άλλες φορές και τώρα ξεκινούν τη δράση τους, χρησιμοποιώντας βόμβες και όχι όπλα καλάσνικοφ, όπως η πρώτη γενιά.

-Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ως εξαιρετικά πιθανό η οργάνωση που ανέλαβε την επίθεση στα ΜΑΤ, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», και η σημερινή να αποτελείται από τα ίδια άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικό όνομα, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι το αντάρτικο της πόλης επέστρεψε πάλι στη χώρα μας.

– Η επίθεση στη Σταδίου από τη μία αποτελεί επίδειξη δύναμης για τη νέα οργάνωση, καθώς τοποθέτησαν τη βόμβα στην καρδιά της Αθήνας, Παρασκευή βράδυ απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, από την άλλη όμως δείχνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλα και εντυπωσιακά χτυπήματα.

-Παράλληλα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν θύματα, γι’ αυτό και ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα, τόνισε πως δεν είναι φάρσα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί.

Οι έρευνες σε τρία επίπεδα                                                         

Η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε συναγερμό, με τις έρευνες να κινούνται σε τρία επίπεδα. Αναζητούν υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να δουν, ποιοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό.

Να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις τους και να αναζητήσουν μέσα από την «αλυσίδα» των ηλεκτρονικών «ματιών» το δρομολόγιο τους.

Στο δεύτερο επίπεδο, ψάχνουν τη βόμβα που δεν έσκασε στα ΜΑΤ. Μέσα από την ανάλυση του ευρήματος, τη συνδεσμολογία και φυσικά dna και αποτυπώματα, ενώ στο τρίτο επίπεδο, μέσα από τα κανάλια των Εξαρχείων και «πηγές» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναζητούν πληροφορίες για πρόσωπα νέα, που έχουν εξαφανιστεί, προκειμένου να ενταχθούν στα νέα τρομοκρατικά σχήματα .

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook