Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων, στην  Έκτακτη συνεδρίασή του στις 02-02-2024 και ώρα 8.00΄ μ.μ. αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους στα Χανιά την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 5.00΄ μ.μ. έως και 9.00΄ μ.μ.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο Παγχανιώτικο Συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00΄ μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
  • Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ”.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook