Artificial Intelligence. Technology smart robot AI, artificial intelligence by enter command prompt for generates something, Futuristic technology transformation.

Η Meta ανακοίνωσε ότι θα εντοπίζει και επισημαίνει τις φωτογραφίες σε Facebook, Instagram και Threads που έχουν δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μην μπερδεύουν τους χρήστες.

«Τους επόμενους μήνες θα τοποθετούμε σήμανση στις εικόνες που δημοσιεύουν οι χρήστες στο Facebook, το Instagram και το Threads όταν θα μπορούμε να ανιχνεύουμε ενδείξεις, σύμφωνες με τους κανόνες της βιομηχανίας, που σημαίνουν ότι έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης», ανακοίνωσε ο Νικ Κλεγκ, υπεύθυνος Διεθνών Υποθέσεων της Meta.

Αν η Meta έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις ετικέτες στις εικόνες που δημιουργούνται με το εργαλείο της Meta AI από την εφαρμογή του τον Δεκέμβριο, «θέλουμε να μπορούμε να το κάνουμε επίσης με περιεχόμενα που δημιουργούνται με τα εργαλεία άλλων εταιρειών», όπως οι Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney και Shutterstock, πρόσθεσε ο Νικ Κλεγκ.

«Δημιουργούμε αυτήν την ικανότητα ήδη από σήμερα και τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τις ετικέτες σε όλες τις γλώσσες στις οποίες λειτουργεί κάθε εφαρμογή».

Η ανακοίνωση της Meta γίνεται την ώρα που η εκτόξευση της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί φόβους μήπως κάποιοι χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία αυτά για να σπείρουν το πολιτικό χάος μέσω της παραπληροφόρησης καθώς πλησιάζουν σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της χρονιάς σε χώρες όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Με το νέο μέτρο της Meta, οι χρήστες της θα προστατευτούν από κακόβουλους λογαριασμούς, που χρησιμοποιούν εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να εξαπατήσουν. Από την άλλη όμως, μπορεί να επηρεαστούν και προφίλ ή σελίδες που έχουν φωτογραφίες από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά για χιουμοριστικούς ή αντίστοιχους σκοπούς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook