Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε ολόκληρη την Κρήτη και μετρώντας αντίστροφα για την προσεχή αντιπυρική περίοδο

Συγκεκριμένα ο κ. Τουρνάς στις 11 το πρωί βρέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαο Ρουμελιώτη, τον συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Ι. Τσικαλά. ενώ τον υποδέχτηκε ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.

Οι επισκέψεις του κ. Τουρνά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αλλαγών της πυροσβεστικής ηγεσίας στην χώρα και παράλληλα για να εκτιμηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της πυροσβεστικής στα Χανιά.

Ο κ. Τουρνάς βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία με σκοπό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. “Ήδη στο υπουργείο ξεκινήσαμε τις διυπουργικές συσκέψεις στο πλαίσιο αυτό”, σημείωσε ο υφυπουργός.

“Δυστυχώς η κλιματική κρίση τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, το βλέπουμε σε όλη τη χώρα, το βλέπουμε και στην Ελλάδα με μέγκα φωτιές που δημιούργησαν καταστροφές. Οφείλουμε να επιταχύνουμε για να προετοιμαστούμε περισσότερο. Βρισκόμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς, ενόψει αυτής της περιόδου, ανέφερε ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Τρία ελικόπτερα στην Κρήτη και 200 επιπλέον δασοκομμάντος”

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς προανήγγειλε ενίσχυση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη.

“Η περυσινή χρονιά ήταν καλή χρονιά για την Κρήτη αλλά ο μηχανισμός αντέδρασε σωστά και θα στηριχθούμε σε αυτό. Θα ενισχύσουμε το νησί με επιπλέον δασοκομμάντος και επιπλέον πτητικά μέσα που θα έχουμε και στη Σούδα και στο Ηράκλειο για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα περιστατικά”, τόνισε ο κ. Τουρνάς.

Όπως είπε μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, από τις 700 προσλήψεις δασοκομμάντος σε επίπεδο χώρας, οι 200 θα προσληφθούν στην Κρήτη, ενώ τρία θα είναι τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα επιχειρούν στο νησί.

“Στόχος οι δυνάμεις να βρίσκονται όσο γίνεται πιο κοντά στη φωτιά και να βελτιωθεί η πρόληψη και η επιτήρηση, σημείωσε ο Υφυπουργός.

Νωρίτερα της επίσκεψής του στην Π.Υ. Χανίων ο κ. Τουρνάς βρέθηκε στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό του Αερολιμένος Χανίων.

Βασ. Φου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook