Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης που έχει ανορυχθεί στην περιοχή Λαντουράς του οικισμού Πρινιάς του Δήμου Γόρτυνας, μετά την απόφαση του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο οποίος απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει δημότης εις βάρος του Δήμου.

Μετά την σημαντική αυτή απόφασή, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τα έργα αξιοποίησης της γεώτρησης, η οποία θα υδροδοτεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας, βάζοντας έτσι οριστικά τέλος στα φαινόμενα λειψυδρίας που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο αντιεισαγγελέας λοιπόν έκρινε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό του δημότη ο οποίος υποστήριζε ότι του ανήκε τμήμα του ακινήτου όπου έγινε η ανόρυξη της γεώτρησης και γι΄ αυτό απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε ο τελευταίος προ μηνών και με τα οποία είχε επιτύχει την προσωρινή παύση των εργασιών

Έτσι μετά την παραπάνω δικαστική απόφασή, ουσιαστικά άναψε το πράσινο προς την δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή της γεώτρησης που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση των οικισμών Πρινιά, Αγίας Βαρβάρας και Άνω Μουλίων.

Η ανόρυξη της εν λόγο γεώτρησης, ξεκίνησε το 2010 από τον τότε Δήμο Αγίας Βαρβάρας, κόστισε 200 χιλιάδων ευρώ και το βάθος της αγγίζει τα 550 μέτρα.

Σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις που είχαν γίνει, η γεώτρηση του Πρινιά έχει τη δυνατότητα να αποδίδει σχεδόν 100 κυβικά νερού ανά ώρα, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίστηκε αρίστης ποιότητας, με τα μέλη της τότε Δημοτικής Αρχής Αγίας Βαρβάρας, να υποστηρίζουν πως οι χημικές αναλύσεις έδειξαν πως είναι εφάμιλλο του νερού που εμφιαλώνεται από γειτονικές πηγές. Να σημειωθεί πως για να μπορέσει η γεώτρηση να λειτουργήσει, απομένει να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός άντλησης και να γίνει η ηλεκτροδότησή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook