“Μην το κάνεις σκουπίδι, χρησιμοποίησέ το ξανά! Η προτροπή αυτή αποτελεί τη φιλοσοφία πίσω από τη νέα πλατφόρμα της ΔΕΔΙΣΑ για την επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα re-use.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διαθέσουν ή και να ανταλλάξουν προϊόντα και αντικείμενα χρησιμοποιημένα, δίνοντάς τους “δεύτερη ζωή”.

Στόχος της δράσης «RE-USE.GR by ΔΕΔΙΣΑ» είναι η προώθηση της νοοτροπίας επαναχρησιμοποίησης των προϊόντων, ανακύκλωσης και ελαχιστοποίησης των παραγόμενων προϊόντων.

Στην πλατφόρμα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διαθέσει προϊόντα και αντικείμενα κάθε είδους πχ είδη ένδυσης, έπιπλα, οικοσυσκευές, ογκώδη κλπ δωρεάν ή ακόμα και προς πώληση αν θέλει. Το εύρος είναι πολύ μεγάλο και μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα.

Με δεδομένο ότι στη ΔΕΔΙΣΑ ετησίως φτάνουν περίπου 7.000 τόνοι ογκωδών αντικειμένων, η πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τη ΔΕΔΙΣΑ για την παρουσίαση της πλατφόρμας.

Η διαδικασία είναι απλή: https://re-use.gr/

  1. Κάνουμε την εγγραφή μας δωρεάν, εάν θέλουμε να διαθέσουμε ένα προϊόν που δεν χρειαζόμαστε πια- η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.
  2. Καταχωρούμε προϊόντα για ανταλλαγή, πώληση ή δωρεά ή επικοινωνούμε με άλλους χρήστες για το προϊόν που μας ενδιαφέρει.
    Μέσω φόρμας επικοινωνίας, επικοινωνούμε με άλλους χρήστες για να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες για το προϊόν που διαθέτουμε ή ζητάμε περαιτέρω πληροφορίες για το προϊόν που μας ενδιαφέρει.
  3. Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται στις συναλλαγές μεταξύ χρηστών, παρέχει αποκλειστικά την πλατφόρμα και καμία άλλη υπηρεσία.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook