Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, συνοδευόμενες από φωτογραφίες,το βράδυ του Σαββάτου στην διάρκεια βάπτισης σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ερρίφθησαν εκατοντάδες πυροβολισμοί.

Η μαζικότητα δε των πυροβολισμών ήταν τέτοια, σύμφωνα πάντα με τον άνθρωπο που επικοινώνησε με το τοπικό Μέσο ενημέρωσης, ώστε δεκάδες από τους προσκεκλημένους, ειδικά όσοι είχαν μικρά παιδιά, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Οι φωτογραφίες μάλιστα που συνόδευαν την καταγγελία δείχνουν πράγματι εκατοντάδες κάλυκες, που προέρχονται τόσο από πολεμικό τουφέκι, κατ εκτίμηση τύπου καλάσνικοφ, όσο και από πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων.

Να σημειωθεί ότι το «φαινόμενο» που προέκυψε από την καταφανώς παρεξηγημένη έννοια του εθίμου, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη έχει μετριαστεί έως εξαφανιστεί από τις περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Για αυτό και το περιστατικό, προκαλεί εντύπωση και ερευνάται κατά πόσον είναι αληθές στην πλήρη του διάσταση, καθώς ουδείς από τους παριστάμενους ενημέρωσε τις αρχές την στιγμή που οι εκατοντάδες πυροβολισμοί παρέπεμπαν σε ήχο κανονικού πεδίου μάχης.

ertnews,gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook