Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την απαγωγή της Μαντλίν ΜακΚαν παραπέμπεται αύριο (16/2) σε δίκη για σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά με κατηγορίες που δεν σχετίζονται με την εξαφάνιση της νεαρής Βρετανίδας. Ο Γερμανός Kρίστιαν Μπ. κατηγορείται για τρεις βιασμούς και δύο σεξουαλικές επιθέσεις. Το νεότερο φερόμενο θύμα ήταν 10 ετών και το μεγαλύτερο ήταν γύρω στα 70, όταν διαπράχθηκαν τα αδικήματα.

Τα φερόμενα θύματα περιλαμβάνουν την Ιρλανδή Hazel Behan, η οποία είπε στην αστυνομία ότι βιάστηκε δύο φορές, την απείλησαν με μαχαίρι, την έδεσαν, την έσυραν από τα μαλλιά και ότι δέχτηκε παρατεταμένη επίθεση από έναν ψηλό, αδύνατο γερμανόφωνο άνδρα, ο οποίος μετά εισέβαλε στο διαμέρισμά της. Ήταν μια 20χρονη εκπρόσωπος των διακοπών στο θέρετρο Πραία ντα Ρότσα στην ακτή Αλγάρβε της Πορτογαλίας όταν συνέβη η επίθεση το 2004.

Ισχυρίστηκε ότι η πορτογαλική αστυνομία δεν ερεύνησε σωστά τον βιασμό της, δεν κατέγραψε επίσημη δήλωση και της είπε ότι «θα κατέστρεφε την τουριστική βιομηχανία». Πίστευε ότι η υπόθεσή της δεν θα λυνόταν ποτέ μέχρι που, το 2020, είδε τη φωτογραφία του Κριστιάν Μπ. σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που αποκάλυπταν ότι ήταν ο νέος ύποπτος στην «υπόθεση Μαντλίν»

Σε μια δήλωση στην ιρλανδική αστυνομία είπε: «Άρχισα να διαβάζω αυτό το άρθρο και από την περιγραφή του άνδρα που ήταν ψηλός, λευκός, αδύνατος και ξανθός, πιθανόν με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και ένιωσα άρρωστος, έκανα εμετό και τα χέρια μου ίδρωναν. «Επειδή έμοιαζε τόσο με την ακριβή περιγραφή που είχα δώσει στην αστυνομία στην Πορτογαλία τη στιγμή της επίθεσής μου. Βιάστηκα από έναν άντρα που ταίριαζε στην περιγραφή»

Η κυρία Behan, τώρα παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών, αναμένεται να είναι βασική μάρτυρας αργότερα στη δίκη, η οποία θα διεξαχθεί τους επόμενους τέσσερις μήνες στη γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ. Η δίκη διεξάγεται εκεί επειδή είναι το τελευταίο εγγεγραμμένο σπίτι του υπόπτου, αν και τα πέντε σεξουαλικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται φέρεται να διαπράχθηκαν στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οποιαδήποτε χώρα μπορεί να ασκήσει δίωξη εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε άλλο κράτος μέλος.

Ο 47χρονος Μπρικνέρ, κατηγορείται για δύο άλλους βιασμούς, μια άγνωστη γυναίκα ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών σε ένα εξοχικό διαμέρισμα και ένα άγνωστο κορίτσι τουλάχιστον 14 ετών που λέγεται ότι έδεσε και μαστίγωσε στο νοικιασμένο σπίτι του στην Πραία ντα Λους, το παραθαλάσσιο χωριό από όπου η Mαντλέν εξαφανίστηκε το 2007 .

Λέγεται επίσης ότι άρπαξε ένα 10χρονο κορίτσι και το κακοποίησε στην παραλία Σαλέμα, ενώ διέπραξε παρόμοια πράξη σε παιδική χαρά στο χωριό Σάο Μπαρτολομέου ντε Mεσίνες, στους λόφους πάνω από την ακτή. Συνελήφθη το 2017 και εκδόθηκε στη Γερμανία για να συμπληρώσει μια εκκρεμή ποινή εκεί, την ίδια χρονιά που έγινε επίσημα ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν.

Η Mαντλίν ήταν σχεδόν τεσσάρων ετών όταν εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη από το ενοικιαζόμενο εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της τον Μάιο του 2007. Η απαγωγή της έχει γίνει ένα από τα πιο διαβόητα μυστήρια του κόσμου. Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε ότι πιστεύει ότι ο Κριστιάν απήγαγε τη Μαντλίν και ότι είναι νεκρή, αλλά ο ύποπτος δεν έχει κατηγορηθεί και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook