Την καταγραφή, ανάδειξη και προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στο βυθό της παράκτιας ζώνης του Μαλεβιζίου έχει στόχο η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Με την ολοκλήρωση του έργου «Υποβρύχια αποτύπωση γεωχωρικών δεδομένων, έρευνα βυθού, ψηφιακή φωτογραφική – βιντεογραφική απεικόνιση και επιστημονική τεκμηρίωση υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων στην ακτογραμμή του Δήμου Μαλεβιζίου» οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στις ομορφιές που κρύβει ο βυθός στην παράκτια ζώνη του Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει τα θαλάσσια οικοσυστήματα ενώ έμφαση θα δοθεί στα οικοσυστήματα μπλε άνθρακα στην παράκτια ζώνη, όπως είναι τα Λιβάδια Ποσειδωνίας που αποτελούν οικότοπους προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη διατήρησή τους.

Εκτός από την καταγραφή και την αξιολόγηση της κατάστασης των συγκεκριμένων οικοσυστημάτων θα γίνει φωτογραφική αποτύπωση αλλά και αποτύπωση με βίντεο προκειμένου να δημιουργηθεί ενημερωτικό υλικό, ένα λεύκωμα καθώς και ένα βίντεο για την ανάδειξη και προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων του Μαλεβιζίου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Χρύσα Λυρώνη – Πάγκαλου και ο Πρόεδρος της ΜΕΑΔΗΜ Γιάννης Μαρής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook