Τα λόγια του πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, η οποία βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε.

Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων Κορινθίας, κ. Καραγεώργας, ανέφερε από την πλευρά του πως η οικογένεια αυτή δεν είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τα 3,5 με 4 χρόνια που ζουν εκεί.

«Το μόνο κακό» πρόσθεσε, «είναι πως τα παιδιά δεν τα στέλνουν στο σχολείο, τα έχουν αποκόψει από την κοινωνία».

Νωρίτερα, ο πατέρας είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για την απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαίδευση.

Όπως είπε: «Εγώ, όταν ήταν στα σχολεία τα παιδιά, μπορούσα να τους διαθέσω ένα τετράδιο για όλη τη χρονιά. Τους κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι οι δάσκαλοι και τα άλλα παιδιά, λέγοντάς τους πως έπρεπε να έχουν ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Εμένα με ρώτησαν; Αυτά τα 50 λεπτά που κάνει το κάθε τετράδιο, εμένα με ρώτησαν αν τα έχω; Τι δωρεάν παιδεία είναι αυτή;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook