Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα ανασταλούν λόγω εργασιών αναβάθμισης των διαδρόμων. Για τα τεχνικά έργα υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο, έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με το χρονοδιάγραμμα αναστολής των προγραμματισμένων πτήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος. Από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται οι πτήσεις για αεροδιακομιδές ασθενών οι οποίες θα γίνονται κανονικά, εφόσον απαιτηθεί, μόνο από ελικόπτερα.

«Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων υποδομών στο “Νίκος Καζαντζάκης” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άμεση προτεραιότητα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό» σημειώνει σε ανακοίνωσης της η ΥΠΑ.

Eνισχύονται οι πτήσεις από και προς Χανιά και Σητεία

Οι τελευταίες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν προγραμματισθεί για τις 10:45 και 10:25 το πρωί της Δευτέρας και στην συνέχεια με κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου όλοι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα εξυπηρετούνται πρωτίστως από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων αλλά και από το αεροδρόμιο Σητείας.

Να σημειωθεί ότι όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς το αεροδρόμιο Χανίων σε ότι αφορά στο χρόνο άφιξής τους στο αεροδρόμιο πρέπει να συνυπολογίσουν πως λόγω εκτέλεσης έργων του ΔΕΔΔΗΕ στον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου υπάρχουν ρυθμίσεις κυκλοφορίας και αρκετή καθυστέρηση με μποτιλιαρίσματα τα οποία είναι πιθανόν να επιδεινωθούν.

Με δεδομένη την αύξηση της κίνησης ήδη η Aegean Airlines ανακοίνωσε την αύξηση των πτήσεων στην γραμμή Αθήνα – Χανιά – Αθήνα αλλά και μια επιπλέον πτήση από και προς το αεροδρόμιο Σητείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από τον πίνακα πτήσεων των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών  από Δευτέρα 19/2 οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χανίων διαμορφώνονται ως εξής:

Αθήνα – Χανιά

Aegean: 7:00 (από Τρίτη 20/2) – 9:00 – 13:10 – 17:05 – 19:10 – 21:15

Sky express: 7:15 – 10:45 – 16:30 – 19:35 – 21:15

Χανιά – Αθήνα

Aegean: 6:40 – 8:30 (από Τρίτη 20/2) – 11:20 – 15:10 – 19:15 – 21:0

Sky express: 8:45 – 12:15 – 18:00 – 21:00

Θεσσαλονίκη – Χανιά – Θεσσαλονίκη

Aegean : 19:10 – 21:05

Αεροδρόμιο Σητείας

Αθήνα – Σητεία

Aegean: 15:25 (από Τρίτη 20/2) – 16:00

Σητεία – Αθηνα

Aegean: 8:50 (από Τρίτη 20/2) – 17:30

Όλοι όσοι έχουν ήδη εισιτήρια θα ειδοποιούνται από τις εταιρείες ενώ όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες ή τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες.

Η ανακοίνωση της Aegean Airlines

Λόγω προγραμματισμένων έργων αναβάθμισης στο διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι υποχρεούται να προβεί σε αναστολή του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα από 19 έως 24 Φεβρουαρίου.

Η AEGEAN, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας του νησιού, έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο των Χανίων (2 επιπλέον πτήσεις καθημερινά), όσο και προς το αεροδρόμιο της Σητείας (1 επιπλέον πτήση καθημερινά), οι οποίες θα εκτελούνται με Airbus 320.

Αντίστοιχα, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN https://el.aegeanair.com/ ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 6261000.

Η ανακοίνωση της Sky Express

Η SKY express, προχωρά σε προσωρινή τροποποίηση του μέχρι πρότινος δημοσιευμένου πτητικού προγράμματός της για τις πτήσεις της από / προς το Ηράκλειο (HER), λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» κατά τη χρονική περίοδο από 19 Φεβρουαρίου έως και 24 Φεβρουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο τόσο της διαρκούς και ποιοτικής εξυπηρέτησης των επιβατών της όσο και της αδιάλειπτης σύνδεσης των προορισμών της, η SKY express δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του δρομολογίου από / προς το Ηράκλειο (HER) και την Αθήνα (ΑΤΗ) να πραγματοποιήσουν δωρεάν αλλαγή είτε σε άλλη ημερομηνία του ίδιου δρομολογίου είτε να επιλέξουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση εναλλακτικές πτήσεις από / προς το ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» (CHQ). Σημειώνεται ότι, οι πτήσεις από / προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη,  θα εξυπηρετούνται μέσω του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» (CHQ).

Όσοι επιβάτες έχουν κρατήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση με e-mail. Για τις περιπτώσεις εκείνεις κατά τις οποίες η κράτηση έχει υλοποιηθεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με το αντίστοιχο σημείο εξυπηρέτησης.

Επιπλέον, το επιβατικό κοινό, μπορεί να επικοινωνεί είτε στο [email protected] ή στο (+30) 2152156510/15 για να ενημερώνεται για όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook