Συντετριμμένες οικογένειες και φίλοι των δύο αδικοχαμένων Ρεθυμνιωτών ανοιχτά των Σφακιών, του 50χρονου Κώστα Μ. και του 44χρονου Τάσου Θ.

Η θάλασσα που τόσο αγαπούσαν ήταν εκείνη που τους στέρησε τελικά, τη ζωή αφού η πρωινή κυριακάτικη βόλτα με τα κανό αποδείχθηκε και η τελευταία τους, μιας και δεν υπολόγισαν ή δεν μπορούσαν να υπολογίσουν στο μπουρίνι που φύσηξε και τους πήγε στα βαθιά!

Μάλιστα, η αγάπη τους για το ψάρεμα καταδεικνύεται και από τα βίντεο που ανέβασε σε προσωπικό του κανάλι στο YouTube ο ένας από τους δύο αδικοχαμένους, ο 44χρονος Τάσος. Μέσω των βίντεό του παρουσίαζε τις ψαριές του, έδινε συμβουλές σε νέους και παλιούς ψαράδες, περιέγραφε τις περιπέτειές του και άλλα ενδιαφέροντα που προσέλκυαν πολύ κόσμο που ασχολούνταν με το συγκεκριμένο θαλάσσιο χόμπι.

Ο ίδιος εμφανίζεται υπερήφανος για τις ψαριές του, δείχνοντας τα κατορθώματά του, αλλά και εξηγώντας πώς το έκανε.

Ο ίδιος ο Τάσος παρέα με τον Κώστα βγήκαν με τα κανό τους την περασμένη Κυριακή αλλά αυτή στάθηκε και η μοιραία βόλτα τους. Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και οι άνεμοι εντάθηκαν με συνέπεια να τους παρασύρουν τα ρεύματα. Έδωσαν σήμα στο λιμενικό ότι χάθηκαν, είχαν επικοινωνία μέχρι κάποιο σημείο αλλά στη συνέχεια το σήμα χάθηκε…

Οι έρευνες του λιμενικού και άλλων μέσων, ιδιωτικών και όχι μόνο, συν τη συνδρομή δύο ελικόπτερων δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να σώσουν τους δύο άνδρες, που βρέθηκαν νεκροί αρκετές ώρες αργότερα, χτες το πρωί, ανοιχτά της Γαύδου, σκορπώντας θλίψη στις οικογένειες και στους οικείους τους.

Βασ. Φου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook