Πρόκειται για την εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε από το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου και τον εθελοντικό σύλλογο “Αιματοκρήτη”.

Η ενημέρωση του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Μήνυμα ζωής … από το 5ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ!

Μήνυμα ελπίδας και ζωής έστειλε η σχολική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, συγκεντρώνοντας 43 πολύτιμες μονάδες αίματος από 53 συνολικά άτομα που προσήλθαν στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε στον χώρο του Σχολείου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024.

Η αιμοδοσία ήταν το επιστέγασμα μιας πρότυπης συνεργασίας της παιδαγωγικής ομάδας Σχεδίου Erasmus+ KA122 με τίτλο “Volunteering begins at School” και του Project 17+ του εθελοντικού Συλλόγου «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ». Στο πλαίσιο αυτής υλοποιήθηκαν σεμινάρια ενημέρωσης από μέλη του εθελοντικού συνδέσμου ανά τάξη, διανομή έντυπου υλικού, webinars για εκπαιδευτικούς και γονείς, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού από μαθητές/τριες, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και της αξίας του εθελοντισμού γενικότερα.

Tο έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι εθελοντές ιατροί και τα εξειδικευμένα μέλη του «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» αλλά και μαθητές/τριες του Σχολείου που συνέδραμαν οργανωτικά την αιμοδοσία έστησαν ένα σκηνικό πραγματικής γιορτής. Εκπαιδευτικοί, μαθητές/ τριες, γονείς/κηδεμόνες αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας αίμα – ζωή για τον συνάνθρωπο, δίδαξαν έμπρακτα τον εθελοντισμό, αναδεικνύοντας το 5ο ΓΕΛ σε σχολείο που αφουκράζεται την εποχή του και καλλιεργεί την κοινωνική ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

Η όλη προσπάθεια επισφραγίστηκε με τη διεξαγωγή έρευνας μέσω ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, τα συμπεράσματα της οποίας επιβεβαιώνουν ότι η επαρκής ενημέρωση σε συνδυασμό με την παιδαγωγική δύναμη του σχολείου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη διαμόρφωση εθελοντικής συνείδησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook