Φωτογραφία από Alexandr Ivanov από το Pixabay

Ενώ η ακμή στο μέτωπο είναι πιο συχνή μεταξύ των ατόμων με λιπαρό δέρμα, δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να σας επηρεάσει. Παράγοντες όπως το άγχος, η υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, η λιπαρότητα του προσώπου και η χρήση λανθασμένων προϊόντων περιποίησης μπορούν επίσης να συμβάλουν στο πρόβλημα.

Και το χειρότερο; Η ακμή στο μέτωπο είναι επίμονη και προκαλεί κόκκινα, επώδυνα εξογκώματα που είναι δύσκολο να εξαλειφθούν. Εκτός αν ακολουθήσετε τις συμβουλές της δερματολόγου Dr. Aanchal Panth, όπως τις μοιράστηκε με το Health Shots.

1. Αποφύγετε το λάδι των μαλλιών

Έλαιο μαλλιών

Τα έλαια μαλλιών, ειδικά εκείνα που περιέχουν βαριά ή κομεδογόνα (που φράζουν τους πόρους) συστατικά, μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή στο μέτωπο φράζοντας τους πόρους και αυξάνοντας τη λιπαρότητα. Προτιμήστε ελαφριά, μη κομεδογόνα προϊόντα μαλλιών και αποφύγετε την εφαρμογή τους γύρω από το μέτωπο.

2. Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα μπορεί να συμβάλει στην ακμή στο μέτωπο επειδή προκαλεί υπερβολική παραγωγή ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής και φλεγμονή. H Dr Panth συμβουλεύει τη χρήση σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η κετοκοναζόλη, η πυριθειόνη ψευδαργύρου ή η πίσσα άνθρακα για τον αποτελεσματικό έλεγχο της πιτυρίδας και την πρόληψη της επανεμφάνισής της. Η τακτική χρήση αυτών των σαμπουάν μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αναζωπύρωσης της ακμής στο μέτωπο.

3. Κρατήστε τα μαλλιά μακριά από το μέτωπο

Γυναίκα με αλογοουρά

Τα μακριά μαλλιά ή οι αφέλειες που ακουμπούν συνεχώς στο μέτωπο μπορεί να παγιδεύουν τον ιδρώτα, το λάδι και τα βακτήρια, οδηγώντας σε εξάρσεις ακμής. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο, φτιάξτε τα μαλλιά σας με τρόπο που τα κρατά μακριά από το μέτωπό σας, όπως για παράδειγμα πιάνοντάς τα σε μια αλογοουρά. Αυτή η απλή αλλαγή στο συνηθισμένο σας χτένισμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξάπλωση του λαδιού και των βακτηρίων στο δέρμα, προάγοντας την υγεία του δέρματος.

4. Χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ δύο φορές την ημέρα

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυ οξύ (BHA) γνωστό για τις απολεπιστικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να διεισδύει βαθιά στους πόρους, καθιστώντας το μια αποτελεσματική θεραπεία για το δέρμα με τάση ακμής. «Ενσωματώστε έναν ορό με βάση το σαλικυλικό οξύ στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας και χρησιμοποιήστε τον δύο φορές την ημέρα για να μειώσετε τη φλεγμονή και να αποτρέψετε τη δημιουργία νέας ακμής», προτείνει η Dr Panth.

5. Κρέμα υπεροξειδίου του βενζοϋλίου

Γυναίκα βάζει κρέμα προσώπου

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ένα ισχυρό συστατικό που καταπολεμά την ακμή και δρα σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή, μειώνοντας τη φλεγμονή και απομακρύνοντας την περίσσεια λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος. Η Dr Panth συνιστά «Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κρέμας υπεροξειδίου του βενζοϋλίου ειδικά στις προσβεβλημένες περιοχές του μετώπου, αφήνοντάς την για περίπου 30 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό». Αυτό μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους πιθανούς ερεθισμούς και να καταπολεμήσει τα βακτήρια της ακμής.

6. Ενυδατική κρέμα σε μορφή τζελ

Η διατήρηση επαρκούς ενυδάτωσης του δέρματος είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της ακμής. Επιλέξτε μια ελαφριά, μη κομεδογόνα ενυδατική κρέμα τζελ,που δεν θα φράξει τους πόρους και δεν θα επιδεινώσει τα ξεσπάσματα ακμής. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα στο μέτωπό σας και στο υπόλοιπο πρόσωπο δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή προϊόντων θεραπείας της ακμής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook