Το ζήτημα της απουσίας Δημοτικού Γηροκομείου στον Δήμο Πλατανιά έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ανθούσης και Αντώνης Ακρωτηριανάκης ανέδειξαν το ζήτημα και επανέλαβαν τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ίδρυση Γηροκομείου, προτείνοντας τη στέγασή του στον δημοτικό ξενώνα «Δίκτυννα», στο Κολυμπάρι, προκειμένου να καλυφθεί, επιτέλους, ένα μεγάλο κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

Ο Δήμος Πλατανιά συναποτελείται από δεκάδες Κοινότητες και οικισμούς, στους περισσότερους από τους οποίους διαμένουν αρκετά άτομα μεγάλης ηλικίας. Είναι αδήριτη ανάγκη, συνεπώς, η ύπαρξη και λειτουργία δομών φροντίδας και στήριξης της Τρίτης Ηλικίας, με κορυφαία και πλέον αναγκαία τη δημιουργία ενός Δημοτικού Γηροκομείου, όπως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει επισημάνει κατά το παρελθόν. 

Η πρόταση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί αν η Δημοτική Αρχή αποφασίσει να την εντάξει στις προτεραιότητές της, κάτι που δυστυχώς δεν έχει κάνει από το 2011 μέχρι και σήμερα. Ενδεικτικό των προτεραιοτήτων που θέτει η Δημοτική Αρχή, συχνά με απογοητευτικά αποτελέσματα ειδικά ως προς τους χρόνους υλοποίησης, είναι και το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον Δήμο Πλατανιά δεν υπάρχει ένα (1) Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Πεποίθηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» είναι ότι το υφιστάμενο κενό, που είναι σημαντικό, πρέπει και μπορεί να καλυφθεί. 

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Πλατανιά, απευθύνουμε το ακόλουθο ερώτημα: Σκοπεύει η Δημοτική Αρχή, έστω και μετά από 13 χαμένα χρόνια, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δημοτικού Γηροκομείου, αξιοποιώντας την πρόταση που καταθέτουμε σήμερα για αξιοποίηση του δημοτικού ξενώνα «Δίκτυννα», στο Κολυμπάρι, προκειμένου να στεγαστεί η συγκεκριμένη δομή φροντίδας ηλικιωμένων;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook