Την αντίδραση τους για τον πρόσφατο αποκλεισμό της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» από του ΔΣ της ΔΕΥΑΒΑ εκφράζουν τα μέλη τους μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι ο αποκλεισμός τους οφείλετε στην απόφαση της έτερης παράταξης της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά να διεκδικήσει και τις δυο θέσεις που ορίζονταν στο ΔΣ για την αντιπολίτευση. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν ότι η παράταξη τους είχε δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχει ωστόσο αποκλείστηκε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πλατανιά, με αποκλειστική ευθύνη της παράταξης Κασσελάκη, η οποία εκμεταλλεύτηκε το υφιστάμενο προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο, το «σκηνικό» επαναλήφθηκε κατά τη συζήτηση για τον ορισμό Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΑ, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Και σε αυτή την περίπτωση, η παράταξη Κασσελάκη, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική των αποκλεισμών, την οποία εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια η πρώην παράταξη Ντουντουλάκη, επέλεξε να κρατήσει και τις δύο θέσεις που δικαιούνται να έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΑ, αν και η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» διεκδίκησε τη μία θέση. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και της δημοτικής πλειοψηφίας, η οποία θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως συνέβαινε και την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2019-2023). 

Αυτό φάνηκε άλλωστε στην πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κασσελάκη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής, δεν… βρήκαν ούτε ένα (1) θέμα να θέσουν στη Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», που αξιοποίησε τη διαδικασία, βάζοντας δύο σημαντικά ζητήματα. Προφανώς εκτιμούν ότι όλα… πάνε πρίμα και δεν υπάρχουν ζητήματα, για τα οποία η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Είναι προφανές ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά, θα συνεχίσει να είναι τα μάτια, τα αυτιά και, κυρίως, η φωνή των δημοτών, ως η μοναδική αξιόπιστη και υπεύθυνη θεσμική αντιπολιτευτική φωνή εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αναδεικνύοντας τόσο τα προβλήματά τους, όσο και τις πολιτικές επιλογές και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής, καταθέτοντας, παράλληλα, προτάσεις για τις ανάγκες των πολλών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook