Υλικά

  • 36 σαβαγιάρ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού σαντιγί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 480 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιμοντσέλο
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Κρέμα λεμονιού και λεμόνια σε φέτες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μασκαρπόνε.

Βήμα 2

Συνδυάστε το νερό με το λιμοντσέλο σε ένα άλλο μπολ και βουτήξτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ, απλώστε από πάνω με το μείγμα μασκαρπόνε και επαναλάβετε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ.

Βήμα 4

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Βήμα 5

Καλύψτε με την κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook