Δείχνοντας για ακόμα μια φορά, απέναντι σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, ότι είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος, τα Χανιά με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ξεπέρασαν το εμπόδιο του Ολυμπιακού Β’ με σχετική ευκολία παρότι η νίκη τους θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευρεία σε σκορ αφού χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να έρθει το τρίποντο!

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη πιστοποίησαν την ανωτερότητα τους με τους αριθμούς να το αποδεικνύουν αφού έπειτα από 21 αγωνιστικές έχουν παρουσιάσει την καλύτερη επίθεση της Super League 2 αλλά και την καλύτερη άμυνα!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης ανακάτεψε την τράπουλα στην βασική ενδεκάδα των Χανίων λόγω των πολλών απουσιών που είχε παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-3 ενώ τοποθέτησε τον Νίλι σε θέση δεξιού μπακ. Από εκεί και πέρα, ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μουτόμπο και Μπάτζιος αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ ο Παναγιώτου ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στην θέση του αριστερού μπακ.

Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Τσέλιος, Ντίας και Τσορνομάζ με τους Κόλα, Μιούλερ και Μάναλη ν’ αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει ένα γρήγορο προβάδισμα και παράλληλα θα διώξει το άγχος από το γήπεδο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 9ο λεπτό όταν ο Ντίας τροφοδότησε τον Μάναλη που έκανε το σουτ, εντελώς αφύλαχτος, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαδούδη. Με την πάροδο του χρόνου, η πίεση που ασκήθηκε ήταν ακόμα μεγαλύτερη και στο 19′ ο Νίλι έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν δύο λεπτά αργότερα όταν ο Παπακανέλλος έκανε πολύ δυνατή προβολή στον Κλέιμαν, ο διαιτητής Τσατσούλης ήταν κοντά στην φάση και τιμώρησε τον παίκτη των φιλοξενουμένων με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα των Χανίων άλλαξε τα δεδομένα με τους γηπεδούχους να κατασκηνώνουν έξω από την περιοχή του Παπαδούδη ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Και πράγματι, στο 30ο λεπτό με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήρθε και το 1-0 όταν έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στον Νίλι που με πλασέ από πολύ κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου τα Χανιά προχώρησαν σε κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για το 2-0: Στο 35′ ο Μιούλερ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στα δύο δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού (!) και στην συνέχεια απομακρύνθηκε ενώ στο 43ο λεπτό ο Μάναλης έκλεψε την μπάλα, τα Χανιά βγήκαν στην αντεπίθεση με υπεραρυθμία, ο Κόλα έκανε το σουτ με τον Κεϊτά να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Το 1-0 ήταν αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε η ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Ταουσιάνη να κλειδώσουν το τρίποντο. Αποφασιστικά, οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να σφραγίσουν το τρίποντο και αφού απείλησαν για πρώτη φορά στο 49′ με τον ολομόναχο Νίλι μέσα από την περιοχή του Νίλι να σουτάρει απελπιστικά άουτ, ήρθε το 2-0 στο 60ο λεπτό.

Με πίεση στο κέντρο, οι παίκτες των Χανίων έκλεψαν την μπάλα που έφτασε στον Μάναλη και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν αστόχησε καθώς με καταπληκτική κίνηση ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Το τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού και με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Β’ δεν είχαν το κουράγιο αλλά και τις αντοχές για να απειλήσουν ώστε να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν συνεχώς στην επίθεση και μέσα σε ένα λεπτό 79′ – 80′) έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες για να έρθει το 3-0 με τους Βουό και Μάνο ν’ αστοχούν χάνοντας ευκαιρίες για το 3-0.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Παναγιώτου, Μπάτζιος, Μουτόμπο (71′ Σέχου), Νίλι, Τσορνομάζ (46′ Πέιος), Τσέλιος, Ντίας (76′ Μανουσάκης), Μιούλερ, Κόλα (46′ Μάνος), Μάναλης (81′ Βουό)

Ολυμπιακός Β’ (Κώστας Κολιτσίδας): Παπαδούδης, Bah (63′ Μαρίνος), Σγουρός (77′ Μαυρουδής), Παπακανέλλος, Αποστολόπουλος, Κατσουλίδης, Brinic (77′ Ιμπαγάσα), Σαπουντζής, Τανούλης, Keita (85′ Leidner), Καράκουτης (63′ Κωστούλας)

Διαιτητής: Τσατσούλης Γιάννης (Αθηνών)
Α’ Bοηθός: Πάγκαλος Νίκος(Λασιθίου)
Β’Bοηθός: Φραγκιαδάκης Γιώργος(Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Στεργιώτης Γιάννης (Αθηνών)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook