Με σύνθημα «η ακρίβεια στον Θεό αλλά οι μισθοί στα τάρταρα» συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και εργαζόμενοι ετοιμάζουν να «κατεβάσουν διακόπτες» στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 27 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της ενημέρωσης του διεκδικητικού πλαισίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, βρέθηκε σήμερα στα Χανιά πραγματοποιώντας με κλιμάκιο, επαφές με σωματεία και συλλόγους εργαζομένων.

Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ΕΚΧ, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στα αιτήματα της ΓΣΕΕ με κυρίαρχα τις αυξήσεις των μισθών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο βασικό πλαίσιο των προτάσεων της ΓΣΕΕ, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι το μείζον θέμα που απασχολεί κάθε νοικοκυριό είναι η ακρίβεια που καλπάζει αλματωδώς. «Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε να μας δώσουν τις συλλογικές μας συμβάσεις πίσω και τα θέλουμε τώρα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη του μισθού μας. Οι κινητοποιήσεις που κάνουμε δεν εξαντλούνται σε αυτό το πλαίσιο» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και συμπλήρωσε ότι θα αναπτυχθεί καθημερινή δράση μέχρι την απεργία της 27ης Απριλίου «ώστε η κυβέρνηση να μας έχει συνέχεια στο ρουθούνι της, να γίνομαι τόσο ενοχλητικοί ώστε να αντιληφθεί ότι πέραν των προτάσεων που αφορούν στη μισθωτή εργασία υπάρχουν και άλλα ζητήματα που οφείλει να ικανοποιήσει όχι με τεχνάσματα του τύπου “η ακρίβεια είναι εισαγόμενη”. Είμαστε δευτεραθλητές – μετά τη Μάλτα – στην ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη. Η κερδοφορία του κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι πρώτη στην Ελλάδα».

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε τις συλλογικές συμβάσεις «όπλο» των εργαζομένων – που δε σιτίζονται από το κράτος στον ιδιωτικό τομέα αλλά πληρώνονται από τις επιχειρήσεις – προκειμένου να διαπραγματευτούν καλύτερες αυξήσεις και αμοιβές και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό πρέπει να συνδυαστεί και με άλλο μέτρα πολιτικής και κυρίως με την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, γιατί ακόμα και αυτές οι αυξήσεις που δίνει η κυβέρνηση του 3-4%, είναι αστείες όταν η αισχροκέρδεια κυμαίνεται στο 9-10% στα βασικά προϊόντα και τριπλάσιο πληθωρισμό από αυτόν στην Ευρώπη».

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook