Τελευταία ενημέρωση 15:55

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Δευτέρα, το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα το πρωί.

Την πρώτη του συνεδρίαση, υπό τη νέα μορφή του πραγματοποίησε σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης. Όπως αναμενόταν, νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ενώ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Γενικός Γραμματέας του νέου Δ.Σ. αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης είναι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Δήλωση Γιώργη Μαρινάκη , νέου προέδρου ΠΕΔ Κρήτης

Είναι μεγάλη τιμή, η ομόφωνη εκλογή μου στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Συναισθάνομαι την  ευθύνη μου να είμαι πρόεδρος ενός σημαντικού θεσμικού οργάνου που υπηρετεί και διεκδικεί λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων του νησιού μας.

Με σεβασμό στην ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική κληρονομιά και φυσιογνωμία της Κρήτης, θα συνεργαστούμε  όλοι μαζί με σχεδιασμό και αποφασιστικότητα για να διαχειριστούμε τις παρούσες και μέλλουσες προκλήσεις, με πνεύμα συγκρητισμού και διάθεση ενότητας.

 Είμαι βέβαιος, ότι η  ποιότητα  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η διευρυμένη αντιπροσωπευτικότητα του οργάνου, καθώς απαρτίζεται από εκπροσώπους των 4 Νομών αλλά και Δήμων όλων των  πληθυσμιακών κατηγοριών, επαρκούν,  ως ασφαλείς προϋποθέσεις και ως εγγυήσεις, για την δραστικότητα και αποτελεσματικότητα των απαιτούμενων παρεμβάσεων,  εκ μέρους της ΠΕΔ, προς όφελος της Κρήτης μας και των ανθρώπων της.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook