Μέσα από επιστολή τους, οι ειδικευόμενοι ψυχίατροι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων τονίζουν την αναγκαιότητα στελέχωσης του τμήματός τους, καθώς, όπως αναφέρουν, το τμήμα υπολειτουργεί με μόνο έναν επιμελητή ψυχίατρο, ο οποίος βρίσκεται στα όρια εργασιακής εξουθένωσης και στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί, με το ψυχιατρικό τμήμα να έρχεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο κλεισίματος.

Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Με ένα επιμελητή ψυχίατρο συνεχίζει να λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝΧ παρά τις δίμηνες αγωνιώδεις διεκδικήσεις των ειδικευόμενων γιατρών. Συγκεκριμένα, από 1/1/2024 προέκυψε μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της κλινικής λόγω ανεπάρκειας επιμελητών ψυχιάτρων και σήμερα, πάνω από 2 μήνες μετά και έπειτα από πολλά μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί με μόνο ένα ψυχίατρο πλήρους απασχόλησης και πολλά «μπαλώματα».

Οι εισαγωγές νέων περιστατικών συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς, ο μοναδικός, όμως, γιατρός που μπορεί να τους εξετάσει, ο κύριος Γιώργος Γουλιέλμος βρίσκεται στα όρια εργασιακής εξουθένωσης καθώς, ελλείψει άλλου γιατρού για κάλυψη της κλινικής, καθίσταται αδύνατο να πάρει τα ρεπό και τις κανονικές άδειες που δικαιούται από το νόμο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τους εξετάζει και να τους παρέχει την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Η κλινική είναι ήδη υπερπλήρης με ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων και του προσωπικού.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ο κύριος Γουλιέλμος στο τέλος του έτους ολοκληρώνει τα χρόνια εργασιακής υπηρεσίας που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του. Χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις, μιλάμε για το οριστικό κλείσιμο της ψυχιατρικής κλινικής;

Δύο μήνες μετά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια:

  • Άμεση πρόσληψη νέων μόνιμων ειδικευμένων ψυχιάτρων στις ακάλυπτες θέσεις της κλινικής μας.
  • Παροχή οικονομικών κινήτρων (επίδομα αγόνου) για νέους ειδικευμένους ψυχιάτρους που θέλουν να εργαστούν στο ΓΝ Χανίων.
  • Ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.

Μέχρι τότε δεν αναλαμβάνουμε νέα περιστατικά, εκούσια ή εισαγγελικές εντολές.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Οι ειδικευόμενοι ψυχίατροι του ΓΝ Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook