Υλικά

230 γρ. ζυμαρικά
2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
4 κ. σ. βούτυρο
2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι, μοιρασμένο
2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
4 αυγά, χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσουν σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε περιστασιακά για 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε εντελώς το βούτυρο και ανακατέψτε με το σύρμα 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για 2 λεπτά για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  • Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει πλήρως η σάλτσα. Προσθέστε σταδιακά το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Αποσύρετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και ρίξτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώστε ομοιόμορφα και καταψύξτε για 2 ώρες.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 170 βαθμούς.
  • Κόψτε τα κατεψυγμένα ζυμαρικά σε μπαστουνάκια ή τετράγωνα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια αλεύρι, στη συνέχεια με το αυγό και στη συνέχεια με τη φρυγανιά.
  • Τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι.
  • Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook