Επίσκεψη στο Δήμο Γόρτυνας πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με στόχο να συζητήσει με τον Δήμαρχο Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την οδική σύνδεση της Μεσαράς με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, την εκτροπή του Πλατύ ποταμού, το Αρχαίο Θέατρο Γόρτυνας και την αρχαιολογική έρευνα των Λιμένων, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του κεντρικού Κράτους, θέματα κινητικότητας του προσωπικού των Δήμων, του κτηματολογίου, το φράγμα των Γκαγκάλων, κ.α.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων είναι σημαντικά, τα ζητήματα των κατοίκων Δήμων της Ελληνικής περιφέρειας, όπως του Δήμου Γόρτυνας είναι πολλά. Δημιουργείται έτσι ένα αρνητικό περιβάλλον, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Τα συζητήσαμε όλα με τον Δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη και τους συνεργάτες του στη Δημοτική Αρχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομών, όπως είναι τα φράγματα αλλά και η σύνδεση της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς με το νέο αεροδρόμιο Καστελίου. Ένα πραγματικά πολύ σημαντικό θέμα, με το κύριο ερώτημα να παραμένει αναπάντητο: Μεσαρά – Αεροδρόμιο Καστελίου μέσω Ηρακλείου, ή απευθείας, με άνεση και ασφάλεια;

Κι εδώ οφείλω να επισημάνω ότι όταν κατασκευάζεται ένα έργο όπως το νέο αεροδρόμιο, πρέπει να προβλέπονται και οι αντίστοιχοι τρόποι πρόσβασης. Είναι θέμα κοινής λογικής. Πώς θα συνδεθεί η Μεσαρά, μια περιοχή με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα, ισχυρό τουριστικό αποτύπωμα και αναπτυξιακή δυναμική, με το νέο αεροδρόμιο; Πώς θα έχει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση ο νότος του νομού Ηρακλείου, αν δεν γίνει τώρα η κατάλληλη οδική σύνδεση; Στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, οι αρμόδιοι Υπουργοί της ΝΔ σιωπούν. Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε και μαζί με τους τοπικούς φορείς ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των οδικών συνδέσεων. Τώρα είναι η ευκαιρία! Πριν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε αεροδρόμιο, αλλά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής της Μεσαράς, να κάνουν έναν οδικό μαραθώνιο πριν από κάθε πτήση.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης και με το προσωπικό του Δήμου, καθώς και με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook