Στο Ρέθυμνο διεξάγεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η διευρυμένη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων με τη συμμετοχή πέντε υπουργών της κυβέρνησης και υψηλών προσκεκλημένων από όλη τη χώρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Κωνσταντίνου Σκρέκα, του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, του υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη. Ακόμη στη συνεδρίαση βρίσκονται γενικοί γραμματείς Υπουργείων και κυβερνητικά στελέχη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας, με την ευκαιρία της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ οι τελετές απονομής των επιχειρηματικών βραβείων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της αδελφοποίησης του με το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Στις εργασίες της συνεδρίασης συμμετέχει το σύνολο των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδροι Επιμελητηρίων της Χώρας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της κ. Ιωάννης Μασούτης, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Ραβάνης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο E’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης κ. Φώτιος Δαμούλος και ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Επίσης στη συνεδρίαση βρίσκονται και εκπρόσωποι, μέλη διοίκησης και στελέχη από είκοσι έξι Επιμελητήρια της χώρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναπτυξιακά ζητήματα της τοπικής οικονομίας όπως ο τουρισμός και οι στόχοι που τίθενται για το Ρέθυμνο, οι δυνατότητες και οι προοπτικές του εμπορικού λιμανιού Ρεθύμνου καθώς επίσης η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ως παράγοντας ανάπτυξης του τομέα μεταποίησης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν στο μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας σε ένα φιλόδοξο πλαίσιο βιώσιμης προοπτικής. Κεντρικό μήνυμα, το οποίο τίθεται επί τάπητος είναι η ανάδειξη της Ρεθυμνιώτικης επιχειρηματικότητας ως παράγοντας Περιφερειακής αειφόρας ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό η εξέλιξη της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας τίθεται στο επίκεντρο και με τις έντεκα βραβεύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και αφορούν την πρωτοπορία τοπικών επιχειρήσεων στις εξής κατηγορίες:

1. Ορθές πρακτικές στην παραγωγική Διαδικασία

2. Επιχειρηματικότητα Τουρισμού (κλάδων HO.RE.CA.)

3. Οικογενειακή Επιχείρηση με επιτυχημένο ιστορικό διαδοχής μεταξύ των γενεών

4. Ενσωμάτωση της έρευνας Ποιότητας στην τυποποίηση τροφίμων

5. Σύγχρονη και Οικολογική παραγωγή Προϊόντων Δόμησης

6. Ενσωμάτωση έρευνας – καινοτομίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα

7. Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα

8. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

9. Δυναμικά Αναπτυσσόμενα Δίκτυα Επιχειρηματικότητας

10. Ανάδειξη – Διατήρηση της αμπελουργικής μας κληρονομιάς

11. Κοινωνική Υπευθυνότητα – Προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook