Ένα σοβαρό συμβάν ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ αδερφών που με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας δεν θρηνήσαμε θύματα αφού στο σπίτι υπήρχαν όπλο και μαχαίρι.

Το συμβάν περιγράφει ο αστυνομικός στα Χανιά και συγκεκριμένα των ΤΑΕ Στέλιος Σεληνιωτάκης, ο οποίος μάλιστα κρούει καμπανάκι κινδύνου στην κεντρική εξουσία ότι πρέπει να δει πιο σοβαρά το λειτούργημα του αστυνομικού και τις συνθήκες επικινδυνότητας που αυτό έχει.

Γράφει ο Στέλιος Σεληνιωτάκης με αφορμή το ενδοοικογενειακό επεισόδιο:

“Γιατί αγαπάω ακόμα αυτήν την δουλειά…γιατί απλά είναι λειτούργημα…Γιατί είναι λειτούργημα…θα σας εξιστορήσω μία απλή βάρδιά μου στο ΤΑΕ Χανίων όπως η χθεσινοβραδινή από τις 10μμ έως τις 6πμ της σήμερον. Ούτως ή άλλως μία βραδινή βάρδια τέτοια μέρα είναι πάντα δύσκολη…Τσικνοπέμπτη…πόσο δε μάλλον όταν συμβαίνουν δύσκολα περιστατικά! Είναι ώρα 3 τα ξημερώματα όταν παίρνουμε μαζί με την ομάδα μου σήμα από το Κέντρο R/T της Δ.Α. Χανίων για σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο αδέρφια με χρήση μαχαιριού και πιστολιού, εκατέρωθεν, σε περιαστική περιοχή του Δήμου Χανίων. Φτάνοντας στην συγκεκριμένη κατοικία, περί ώρα 03:25΄διαπιστώσαμε ότι στο χώρο αυτό προηγήθηκε σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο, όπως σωστά είχαμε αρχικά ενημερωθεί από το Κέντρο R/T της Δ.Α. Χανίων και για αυτό το λόγο ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι! Στο σημείο βρισκόταν ο ένας εκ των 2 αδερφών ο οποίος έφερε πάνω του ένα λειτουργικό πιστόλι και έτοιμο προς άμεση χρήση καθώς είχε σφαίρα στη θαλάμη και δεν έφερε ασφάλεια.Καταφέραμε να τον αφοπλίσουμε καθώς δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος, ούτως ώστε να μην έχουμε κάποιο επιπλέον δυσάρεστο γεγονός! Ένα μεγάλο μπράβο για την αναίμακτη εξέλιξη αυτού του σοβαρού ενδοοικογενειακού επεισοδίου στους συναδέλφους μου του Τ.Α.Ε. Χανίων, του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στο Κέντρο R/T Χανίων. Ένα μεγαλύτερο μπράβο στις 2 γυναίκες συναδέλφους μας που επιχειρήσαμε μαζί και οι οποίες αποδεικνύουν καθημερινά τη χρησιμότητά τους στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα, αλλά και στην προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, η οποία προσήλθε εκτός υπηρεσίας για το σχηματισμό της δικογραφίας.

Εύλογα όμως ερωτήματα δημιουργούνται και πάλι μετά και από αυτό το σοβαρό συμβάν…

– Η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία βλέπει τα όλο και αυξανόμενα σοβαρά και καθημερινά κρούσματα βίας στο Νομό μας; Προφανώς και τα βλέπει αλλά γιατί συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει σαν “φτωχούς συγγενείς” και δεν ενισχύει το αστυνομικό προσωπικό του Νομού μας με μεταθέσεις; Προς τιμήν της με το σοβαρό αυτό ζήτημα ασχολήθηκε η Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Sevi Voloudaki .

– Όταν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο της πόλης μας είναι γεμάτο με σοβαρά αδικήματα πως θα “βγει” η επερχόμενη αυξημένη σε αφίξεις περίοδος που έρχεται για το Νομό μας, με τόσες σοβαρές ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό;

– Είναι απορίας άξιον πως γίνεται βλέποντας καθημερινά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ καταστάσεις να ζουμε οι αστυνομικοί, να μην αναγνωρίζουν οι ελληνικές Κυβερνήσεις την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας…Αύριο είναι το Α΄Ψυχοσάββατο του έτους και τιμάμε τους εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας, 4 από Χανιά, πόσοι ακόμα πρέπει να θυσιαστούν εν ώρα υπηρεσίας και εν καιρώ ειρήνης…

– Δεν ξέρω αν θα πάρουμε απάντηση σίγουρα όμως θα δώσουμε…”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook