Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν να διαβιώσουν οι 124 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 23 ανήλικα ασυνόδευτα αγόρια, μια μητέρα με τα τρία παιδιά της, ένας καρδιοπαθής και ένας κωφάλαλος.

Οι άνθρωποι αυτοί που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, από το Σάββατο κοιμούνταν σε κουβέρτες πάνω στο τσιμέντο, σε πλήρως αναξιοπρεπείς συνθήκες, ανθυγιεινές και επικίνδυνες, χωρίς αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Για ακόμη μία φορά παρακολουθούμε τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ, που πιστά υπηρετούν διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Από την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου, τη Μόρια και την Ιδωμένη. Το σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ και την περίφημη οδηγία για τις «ασφαλείς χώρες». Μέχρι τη σημερινή αναμόρφωση των Κωδικών για την ιθαγένεια από την κυβέρνηση της ΝΔ, το άσυλο και τη μετανάστευση σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, τις συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπόριου με τρίτες χώρες για την εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα (Αίγυπτος, Ινδία, Μπαγκλαντές, κ.α.). Την ίδια στιγμή που η πολιτική τους που γεννά πολέμους και φτώχεια και δημιουργεί τις καραβιές των μεταναστών και προσφύγων, δεν παίρνεται κανένα μέτρο για αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα με μεγαλύτερη ένταση προχωρούν οι βίαιες επαναπροωθήσεις.

Η ΤΕ Χανίων καλεί τον λαό μας να μη συμβιβαστεί με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αλλά αντιθέτως να δυναμώσει την αλληλεγγύη και την πάλη του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, που αποτελεί την βασική αιτία για τα καραβάνια των ξεριζωμένων. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη συνεργασία της Περιφέρειας και Δήμων να βρεθούν αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με την παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
  • Την παροχή της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται, (ιατρική παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό, επαναλαμβανόμενα test Covid-19, μέτρα φροντίδας ιδιαίτερα για τα παιδιά, κτλ), με τη στελέχωση των δομών της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων της Κρήτης. Όπως άλλωστε είναι αίτημα του κρητικού λαού.
  •  Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών, ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στις συνθήκες του Δουβλίνου και σε όλες τις οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Να γίνου πράξη -χωρίς άλλη καθυστέρηση- όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεταναστόπουλα με κρατική ευθύνη και χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ, κλπ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook