Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα έκανε επίθεση ο ισραηλινός στρατός, σκοτώνοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους. Το κανάλι Al Jazeera του Κατάρ, κατηγόρησε τον στρατό πως προχώρησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου του, Ισμαήλ Αλγούλ.

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν απάντησε αμέσως.

«Ο κατοχικός στρατός χτύπησε σκληρά τον δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα Ισμαήλ Αλγούλ και στη συνέχεια τον συνέλαβε, στην περίβολο του νοσοκομείου Αλ Σίφα» ανέφερε το κανάλι σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Μια πηγή προσκείμενη στο κανάλι είπε, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της, ότι άλλοι πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ο εικονολήπτης του Αλγούλ. Ένα ισραηλινό άρμα κατέστρεψε το όχημά τους.

«Το Al Jazeera απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή του και των άλλων δημοσιογράφων που συνελήφθησαν μαζί του και καθιστά τις κατοχικές δυνάμεις υπεύθυνες για την ασφάλειά τους» πρόσθεσε το κανάλι στην ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος «μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία» και ότι «ένα βαν αναμετάδοσης, κάμερες και άλλος εξοπλισμός καταστράφηκαν μετά τις συλλήψεις».

Τον Φεβρουάριο το Al Jazeera είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βάζει συστηματικά στο στόχαστρο τους εργαζομένους του στη Γάζα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 95 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Οι 90 από αυτούς ήταν Παλαιστίνιοι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook