Κωνσταντίνος Συλιγάρδος Κωνσταντίνος
Συλιγάρδος

Το θλιβερό περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Κάθε χρόνο έχουμε τραυματισμούς ακρωτηριασμούς και θανάτους από την αποκλίνουσα συμπεριφορά των ατόμων που κάνουν άσκοπη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Ένα κλασικό ερώτημα είναι πως βρίσκονται στα χέρια αυτών των ανθρώπων «εργαλεία» που σε κάποιες περιπτώσεις σώζουν ζωές καθώς αποτελούν σωστικά μέσα στην θάλασσα σε περίπτωση έρευνας και διάσωσης και πως κάποιοι τα μετατρέπουν σε φονικά όργανα. Τι δουλειά έχει όμως να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο «προϊόν» μέσα σε κόσμο ο οποιοσδήποτε;

Το συμπέρασμα είναι ένα: Αφενός δεν αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο,αφετέρου δεν βάζουμε μυαλό από παρόμοια σκληρά περιστατικά σοβαρών τραυματισμών ή θανάτων.

Ότι ισχύει δηλαδή και στα τροχαία ατυχήματα ή σε οτιδήποτε βλάπτει σοβαρά την υγεία μας όπως τα ναρκωτικά,το αλκοόλ το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Μια κοινωνία που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνη και πάνω απ όλα καθόλου υποσχόμενη για το μέλλον της. Λυπάμαι πολύ για τον νέο αυτόν συντοπίτη συνάνθρωπο μας και εύχομαι καθώς εισερχόμεθα σε περίοδο αυξημένης χρήσης εν όψη Πάσχα,να πρυτανεύσει η λογική.

Τα κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής δεν έχουν κανένα όφελος! Λιγότερες ή καθόλου κροτίδες σε εκκλησίες γήπεδα και πλατείες δεν θα φέρουν λιγότερη ευτυχία και χαρά! Θα φέρουν λιγότερη ανοησία και σαφώς περιορισμένες πιθανότητες τραυματισμών ή θανάτων. Ας το ξανασκεφτούμε και ας βρούμε τρόπο να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αποκλίνουσες συμπεριφορές. Και κάτι τελευταίο. Οι ποινές επειδή ακούω διαφορά με αφορμή τον θάνατο του 33χρονου δεν είναι πανάκεια. Η ασφάλεια και η λογική προήγειται των ποινών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook