φωτο αρχείου

Επιχειρηματίες αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος καταστηματαρχών Καλυβών αντιδρούν καθώς καλούνται μέχρι 31 Μαρτίου να πληρώσουν την πρώτη δόση για την χρήση των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες. Οι επιχειρηματίες αγανακτούν καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου η ημερομηνία για πληρωμή έρχεται φέτος πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές και σε χρονική στιγμή που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Στην ίδια ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον δήμο Αποκορώνου να θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δεχτεί πολλά παράπονα από αγανακτισμένους επαγγελματίες, αλλά και από το Σύλλογο Καταστηματαρχών Καλυβών,  οι οποίοι μας ανέφεραν ότι αυτή τη χρονιά καλούνται να πληρώσουν στο Δήμο και στην ΚΤΥΠ (Κτηματική Υπηρεσία) την πρώτη δόση των τελών για την χρήση των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες  στις 31 Μαρτίου.

Αυτήν την ημερομηνία δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Οι επαγγελματίες έχουν τα καταστήματά τους κλειστά πέντε μήνες, από τον προηγούμενο Οκτώβριο και πολλοί από αυτούς αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο.

Τις προηγούμενες χρονιές πλήρωναν την πρώτη δόση στις 31 Μαΐου,  ημερομηνία κατά την οποία  είχαν ανοίξει τις επιχειρήσεις τους και είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους αυτή.

 κ. Δήμαρχε

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συζητηθεί   το πρόβλημα αυτό  ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο   Δημοτικό Συμβούλιο και στηρίζει την πρόταση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Καλυβών να πληρωθούν τα δημοτικά τέλη για χρήση παραλίας, όταν ξεκινήσει η σεζόν, σε τέσσερεις (4) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινάει όπως πέρυσι, στις 31 Μάιου.

Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι  όλα τα τελευταία χρόνια οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αντιμετωπίσει απανωτά αδιέξοδα.

Βασικά αγαθά, όπως η δημόσια δωρεάν παιδεία και  υγεία, διαλύονται, για να μετατραπούν  ολοκληρωτικά σε πανάκριβο εμπόρευμα. Η προστασία της ζωής τους θα εξαρτάται από το πορτοφόλι τους, παρότι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Η ακρίβεια που καλπάζει στο σπίτι και στο κατάστημα  εξανεμίζει το εισόδημα τους.

Η φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ. Με τεκμαρτό (δηλαδή πολλές φορές ανύπαρκτο)  εισόδημα.

 Οι  τράπεζες με τα ληστρικά  επιτόκια και τις  προμήθειες στις ψηφιακές συναλλαγές.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑ΄Ι΄ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Μελισσάκης  Νικήτας

Ζώης   Σταύρος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook