Εδώ και αρκετό καιρό, όσες ασχολούμαστε με την περιποίηση προσώπου ακούμε όλο και περισσότερο τον όρο της «γυάλινης επιδερμίδας». Η τάση προέρχεται από το κορεάτικο skincare και περιγράφει την επιδερμίδα που φαίνεται εξαιρετικά δροσερή και λαμπερή σαν γυαλί. Τα τελευταία χρόνια αμέτρητες μάρκες K-beauty έχουν λανσάρει ειδικά προϊόντα για το εφέ της γυάλινης επιδερμίδας.

Αν θέλετε και εσείς να πετύχετε το απόλυτο glass skin, το Byrdie επιστράτευσε τους ειδικούς για να δώσουν τις καλύτερες συμβουλές τους.

Τι είναι το glass skin

Ο δερματολόγος Dr. David Li αναφέρει πως το glass skin χαρακτηρίζεται «σε μεγάλο βαθμό από την ομοιομορφία του στο χρώμα, την υφή και τη λάμψη του». Η δερματολόγος Dr. Geeta Yadav επιβεβαιώνει την περιγραφή αυτή, προσθέτοντας ότι η τάση αναφέρεται στην «επιδερμίδα που είναι τόσο σφριγηλή και λαμπερή που μοιάζει με γυαλί». Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το glass skin δεν έχει να κάνει με το τέλειο δέρμα. Αντίθετα, σχετίζεται με το να φέρετε το δέρμα σας στην πιο υγιή και φωτεινή του κατάσταση.

Επιπλέον, δεν πρόκειται απλώς για τη χρήση των σωστών προϊόντων περιποίησης. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η τήρηση υγιεινών συνηθειών και τρόπου ζωής μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη, όπως ο επαρκής ύπνος, η θρεπτική διατροφή, η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ, η μείωση του στρες και η ενυδάτωση. «Ενώ τα τοπικά προϊόντα είναι σημαντικά για την επίτευξη της γυάλινης επιδερμίδας, το δέρμα σας χωρίς τη σωστή ενυδάτωση δεν θα αντανακλά το φως από μέσα προς τα έξω», προσθέτει η Dr. Yadav.

Πώς να πετύχετε το glass skin

Κάντε double cleansing

Ο απλός καθαρισμός μπορεί να μην απομακρύνει όλη τη βρωμιά πάνω και κάτω από το δέρμα σας. Εδώ έρχεται ο διπλός καθαρισμός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για όσες φορούν μακιγιάζ με βάση τα έλαια ή αντηλιακό, σύμφωνα με τον Dr. Li. «Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πρώτα μια φόρμουλα με βάση το λάδι για να απομακρύνετε το μακιγιάζ, το αντηλιακό και τη λιπαρότητα του προσώπου», τονίζει η Dr. Yadav.

«Καθαρίστε καλά τις περιοχές του προσώπου σας όπου οι πόροι είναι αρκετά εμφανείς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με βάση το νερό για να απομακρύνετε ό,τι έχει απομείνει». Για όσες έχουν πιο ξηρό δέρμα, συνιστά τη χρήση ενός καθαριστικού με βάση το νερό, καθώς η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την επίτευξη του glass skin. Αν η επιδερμίδα σας έχει τάση ακμής, προτείνει τη χρήση ενός καθαριστικού με σαλικυλικό οξύ.

Εντάξτε στην περιποίησή σας την απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση του θαμπού, νεκρού δέρματος, αποτρέποντας τους φραγμένους πόρους και εξομαλύνοντας την ανομοιόμορφη υφή. «Με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μέσω της απολέπισης, μπορείτε να βοηθήσετε το υγιές δέρμα να αντανακλά φυσικά το φως και να λάμπει», λέει η Dr. Yadav.

Ο Dr. Yi συνιστά τη χρήση ενός ήπιου καθαριστικού με σαλικυλικό οξύ, για να δώσετε στο δέρμα σας μια πιο ομοιόμορφη υφή. Η Dr. Yadav συνιστά τη χρήση ενός χημικού απολεπιστικού. «Η χημική απολέπιση με τη χρήση α-υδροξυοξέων (AHAs), β-υδροξυοξέων (BHAs) και πολυ-υδροξυοξέων (PHAs) θα βοηθήσει στο σπάσιμο των δεσμών που κρατούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια του δέρματος, απομακρύνοντάς τα και αποκαλύπτοντας αυτό το φρέσκο, νεανικό δέρμα», λέει.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το πιο σημαντικό βήμα από όλα. «Το ξηρό δέρμα δεν αντανακλά το φως όπως το ενυδατωμένο», λέει η Dr. Yadav. «Πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες, toners και ορούς, ενδεχομένως πολλές στρώσεις από αυτά, ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα». Επιπλέον, αντί απλώς να βάζετε αυτά τα προϊόντα, η ίδια προτείνει να τα εφαρμόζετε πιέζοντας, για να βοηθήσετε το δέρμα σας να τα απορροφήσει. Αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα, αφήστε το καθένα να στεγνώσει πριν προσθέσετε το άλλο.

Αναρωτιέστε ποια ενυδατικά συστατικά πρέπει να αναζητήσετε; «Τα προϊόντα που περιέχουν κηραμίδια και υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά, επειδή βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού και δημιουργούν μια πιο λεία υφή. Επίσης, δίνουν στο δέρμα μια πιο σφριγηλή όψη», λέει ο Dr. Li.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη, ακόμη και όταν έχει συννεφιά. «Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο οδηγεί σε αποχρωματισμό του δέρματος και ανομοιόμορφο τόνο λόγω της καταστροφής του κολλαγόνου», λέει ο Dr. Li. «Το υγιές δέρμα λάμπει, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, για να το βοηθήσουμε να δείχνει όσο καλύτερο γίνεται, αν έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο», προσθέτει η Dr. Yadav. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα αντηλιακά, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Το τελικό συμπέρασμα

Το γυάλινο δέρμα είναι in. Η K-beauty μας έδωσε έναν οδικό χάρτη για να πετύχουμε λαμπερή και αλαβάστρινη επιδερμίδα. Αν και η ρουτίνα ομορφιάς απαιτεί πολλά βήματα και προϊόντα (από το double cleansing μέχρι τη χρήση πολλών ενυδατικών προϊόντων), το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Μιλήστε με έναν δερματολόγο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία και… καλή επιτυχία!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook