Ένας άνδρας που κατηγορούνταν για τον βιασμό ενός μικρού αγοριού στην Ουάσινγκτον σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του το 2009 και, αφού έπεισε τις Αρχές ότι ήταν νεκρός, πέρασε τα επόμενα 15 χρόνια ζώντας με ψεύτικο όνομα στο Λος Άντζελες.

Η αλήθεια για το σκοτεινό μυστικό του 56χρονου ήρθε στο φως πρόσφατα, όταν οι γείτονές του Μαρκ Κλέμενς (όπως τους είχε συστηθεί ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως επιστάτης του κτιρίου) τον βρήκαν νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του.

Στην έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ότι ο Κλέμενς ήταν στην πραγματικότητα ο Κρίστιαν Ρόμπερτ Μπάσαμ, εις βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη στο παρελθόν για ασέλγεια σε βάρος ενός μικρού αγοριού.

Σύμφωνα με την New York Post, ο εισαγγελέας είχε απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του Μπάσαμ το 2008, όμως εκείνος είχε καταφέρει να καταβάλλει την υψηλή εγγύηση των 350.000 δολαρίων και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.

Τον Μάρτιο του 2009, ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι τον είδε να πηδάει από μια γέφυρα, και οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα ένα σημείωμα αυτοκτονίας κοντά στο αυτοκίνητό του.

Παρόλο που η σορός του Μπάσαμ δεν βρέθηκε ποτέ, οι Αρχές τον θεώρησαν νεκρό, γεγονός που του επέτρεψε να το σκάσει από την πολιτεία και να χτίσει μια νέα ζώη χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όνομα.

Από την μέρα της δήθεν αυτοκτονίας μέχρι τον… πραγματικό θάνατό του, ο 56χρονος δεν είχε κινήσει ποτέ τις υποψίες των ανθρώπων που τον γνώρισαν ως «Κλέμενς».

«Σοκαριστήκαμε πολύ. Ήταν ο επιστάτης μας, είχε κλειδιά για όλα τα διαμερίσματά μας. Φερόταν σαν κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Μερικές φορές ήταν κάπως τραχύς αλλά αυτή ήταν η προσωπικότητά του» είπε ένας από τους γείτονες του 56χρονου στο ABC.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook