Η Παγκρήτια Οινική Εκδήλωση «Οινοκρητικά 2024» που διοργανώνεται στα Χανιά από το 2007, επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), Μεγάλο Αρσενάλι, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και περιέχει έκθεση Κρητικού οίνου, έμφαση στις γηγενείς κρητικές ποικιλίες οίνου και enents με θέμα αυτές.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της πόλης των Χανίων, της Κρήτης και φυσικά του  αυθεντικού κρητικού οινικού terroir στον οινοτουρισμό ενώ όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την στήριξη του ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Η φετινή χρονιά περιέχει Έκθεση Κρητικού Οίνου από τα Κρητικά Οινοποιεία που λαμβάνουν μέρος από τις 11:00-20:30 και ειδικό Event με θέμα :”Το Κρητικό κρασί πρωταγωνιστεί στα κοκτέιλ του καλοκαιρού, φτιαγμένα από Κρητικές ποικιλίες οίνου”. από 17:30-20:30.

Δύο από τα πιο διάσημα bar της πόλης το “Μοναστήρι του Καρόλου” και το ‘Σύναψις”, θα δημιουργήσουν κοκτέιλ,  από τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης: Μοσχάτο Σπίνας, Μαλβαζία, Λιάτικο, Κοτσιφάλι και Ρωμέικο.

Η διοργάνωση γίνεται από την ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ και τον Δήμο Χανίων.

Η είσοδος είναι 7 ευρώ (με δώρο το ποτήρι γευσιγνωσίας) και  όλα τα κέρδη πάνε στην δομή στήριξης ατόμων με σωματική ή νοητική αναπηρία ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Για λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στο πρόγραμμα των ΟινοΚρητικών 2024, μέσα από την αφίσα που επισυνάψαμε ή στο oinokritika.org.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook